Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Γιορταστικά εγκαίνια στις 24/9 του μαγευτικού Οικολογικού Πάρκου στον Ρέντη. Δείτε τι θα απολαύσετε στον καταπράσινο χώρο

Το Οικολογικό Πάρκο «Ελαιώνα» στο Ρέντη, ένας «πνεύμονας» πρασίνου και αναψυχής έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων, είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους δημότες αλλά και κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά,
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με ποδηλατοβόλτα που θα ξεκινήσει στις 8 τ’ απόγευμα από την κεντρική πλατεία Ρέντη για να καταλήξει στο πάρκο.
Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει συναυλία  στο χώρο του πάρκου με τον Θοδωρή Κοτονιά με νησιώτικα, παραδοσιακά, ηπειρώτικα «παπασπαλισμένα» με ροκ στοιχεία.
Το Πρότυπο Οικολογικό Πάρκο έχει δύο εισόδους, η κεντρική από την πλατεία Ελευθερίας και μία μικρότερη από την οδό Κουμουνδούρου. Προσφέρεται για περπάτημα και άθληση, πίστα ποδηλάτων και skate, μέσα σε ένα δενδρόφυτο περιβάλλον, όπου υπάρχει και ένας μεγάλος χώρος ημικύκλιου καθιστικού για να διευκολύνεται η επικοινωνία των επισκεπτών.
Το δίκτυο πεζοδιαδρομών είναι στρωμένο με χωμάτινα σταθεροποιήμενα δάπεδα διαφορετικών χρωματισμών ώστε να χρησιμοποιούνται για περπάτημα- τρέξιμο ενώ αυτοί στο εσωτερικό του οδηγούν και σε άλλους θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας, αναψυχής και χαλαρής άθλησης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
Ακόμη έχει προβλεφθεί άνετη πρόσβαση πεζών και ΑμεΑ σε όλους τους χώρους του Οικολογικού Πάρκου και ο φωτισμός του χώρου θα γίνεται με ηλιακή ενέργεια.
Στην διάρκεια των εργασιών, που κόστισαν 1,4 εκατομ. €, φυτεύτηκε μεγάλος αριθμός δένδρων και θάμνων, φυτά που προέρχονται από την ελληνική χλωρίδα με ειδική σήμανση στο κάθε είδος με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Ο δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης έχει δηλώσει ότι «το Πρότυπο Οικολογικό Πάρκο στο Ρέντη σηματοδοτεί την αλλαγή του προσώπου της πόλης και συνοδεύεται από μια σειρά παρεμβάσεων
αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής όχι μόνο στο Ρέντη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή
».
«Η δημιουργία χώρων αναψυχής, πολιτισμού, περιπάτου, άθλησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης θα δώσουν προοπτικές ανάπτυξης και αισθητικής αναβάθμισης με στόχο ο συγκεκριμένος χώρος  να γίνει μια όαση  αθλητισμού και ψυχαγωγίας και να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή», υπογράμμισε ο ίδιος.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις