Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Όσα θέλετε να ξέρετε για το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών Δημοτικού Νίκαιας- Ρέντη

Η φωτό παραχωρήθηκε από τον Δήμο
Το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης, με τίτλο «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ-2023» προετοιμάζει, για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.
Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε παιδιά  δημοτικού, τα οποία «θα έχουν την δυνατότητα να να συμμετέχουν σε αθλητικές, μουσικές και εικαστικές δράσεις και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες βιωματικής γνώσης», όπως υπογράμμισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις περιόδους διάρκειας δύο εβδομάδων η κάθε μια.( 19/06 - 30/06, 03/07-14/07 και  17/07-28/07). Σε κάθε περίοδο θα φιλοξενούνται 240 παιδιά, τα οποία θα χωρίζονται  σε 12 ομάδες των 20 ατόμων..
Η σειρά επιλογής θα γίνει με

εισοδηματικά κριτήρια ενώ θα ληφθεί υπόψη ως κριτήριο επιλογής εάν το παιδί ανήκει σε πολύτεκνη ή μονογονεϊκή οικογένεια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι γονείς και μόνο αυτοί (όχι συγγενείς) να είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Το «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ-2023» θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του 6ου Γυμνασίου, του Πολιτιστικού Πολυχώρου "Μάνος Λοΐζος" και του Δημοτικού Γυμναστηρίου «Πλάτων» από το προσωπικό των Διευθύνσεων Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας, που απαρτίζεται από γυμναστές, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και άλλες ειδικότητες.
«Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και γυμναστές, σχεδίασε ένα πρόγραμμα ανάλογο με τις ηλικίες των παιδιών και τα ενδιαφέροντά τους μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα, παίρνοντας ποικίλα ερεθίσματα, να εκφραστούν πολύπλευρα, με στόχο την άθληση, τη δημιουργική μάθηση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους», τόνισε ο δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, για να συμπληρώσει:
«Στόχος μας είναι να ‘ανοίξουμε’ όσα περισσότερα παράθυρα γίνεται στη φαντασία των παιδιών»
Η υποβολή των αιτήσεων και για τις τρεις περιόδους ξεκινά από τις 23 έως τις 30 Μαΐου στο Τμήμα Παιδείας (Αχιλλέως 15 Νίκαια, Κέντρο Πολιτισμού) τις εξής μέρες:
Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή και Δευτέρα από τις 08.00-18.00
Σάββατο από τις 10.00-14.00
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων παιδιών θα γίνει στις 12 Ιουνίου.

Η αίτηση, το έντυπο συγκατάθεσης για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις