Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Ημέρες Θάλασσας. Αρχίζουν στις 24/5 οι εκδηλώσεις στη πόλη, με πολλές να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο

Πραγματοποιούνται για ένατη χρονιά οι «Ημέρες Θάλασσας», που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά φιλοδοξώντας να προσφέρει ένα 12ημερο εκδηλώσεων, το οποίο θα λειτουργήσει ως «μαγνήτης» για την προσέλκυση επισκεπτών προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας.
@ (Σχόλιο) Πάντως, μέχρι τώρα, ο θεσμός δεν φαίνεται να έχει προσφέρει τα αναμενόμενα και εκτός από ορισμένες εκδηλώσεις, όπως τα πάρτι στους δρόμους της Τρούμπας, η προσέλευση του κόσμου είναι περιορισμένη. Σε αυτό εκτιμάται ότι παίζει ρόλο και η έλλειψη φαντασίας στη διαμόρφωση του προγράμματος καθώς κάθε χρόνο πολλές εκδηλώσεις επαναλαμβάνονται μονότονα, όπως π.χ. η επίδειξη μόδας στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου, η λειτουργία θερινού σινεμά στον όρμο της Αφροδίτης για λίγες παραστάσεις, η ποδηλατοδρομία κ.α.
Οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν από τις 24 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου και όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης θα  παρακολουθήσουν  συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες,  μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, ξεναγήσεις, ημερίδες, συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις, με τη συμμετοχή και την υποστήριξη φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων.
Η τελετή έναρξης των Ημερών Θάλασσας 2023 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 20:30 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου με μια μεγάλη συναυλία, μια μοναδική βραδιά με πολλές εκπλήξεις, αφιερωμένη σε έναν σημαντικό Πειραιώτη στιχουργό των μεγάλων επιτυχιών Ηλία Φιλίππου.   
H Λένα Ζευγαρά, o Πέτρος Ιακωβίδης, ο Πέτρος Ίμβριος, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Κυριάκος Παπαδοπούλος, κ.α. θα τιμήσουν με την παρουσία τους την μεγάλη συναυλία της τελετής έναρξης των Ημερών Θάλασσας 2023!
Επιπλέον η πόλη υποδέχεται το «Piraeus Street Long Jump» ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με special guest  τον Μίλτο Τεντόγλου! Ο Δήμος Πειραιά θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, φιλοξενώντας τα κορυφαία αστέρια στον χώρο του άλματος εις μήκος.
Ωστόσο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για μια ακόμα χρονιά:
• Η Τριήρης «Ολυμπιάς» δένει και εφέτος στον Πειραιά, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να θαυμάσουν το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ., ενώ ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στις εν πλω ξεναγήσεις στις ακτές της πόλης.
• Ο Όρμος της Αφροδίτης μετατρέπεται σε θερινό σινεμά, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας θα απολαύσουν αγαπημένες ταινίες  με θέα το ηλιοβασίλεμα και υπό τους ήχους του κύματος.
• Εθελοντικοί καθαρισμοί θα πραγματοποιηθούν στις παραλίες της πόλης μας Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα.
• Διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης η «Γαλάζια Νύχτα», όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως αργά το βράδυ με ειδικές προσφορές, σε μια βραδιά με happenings και πολλές εκπλήξεις.
• Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.
Καθιερωμένο αλλά επιτυχημένο:
• Το Street Party στην Τρούμπα, όπου η θρυλική περιοχή του Πειραιά ενώνεται σε ένα τεράστιο πάρτι, σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις!
Τέλος αγαπημένοι και δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως η  Λένα Αλκαίου στο  Πασαλιμάνι, η Ελένη Τσαλιγοπούλου στον Όρμο της  Αφροδίτης στην Πειραϊκή και ο ρεμπέτης Γιάννης Λεμπέσης στη Φρεαττύδα θα μας ταξιδέψουν μουσικά και θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις