Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Επενδύσεις 750 εκατομ. δολαρίων από 6 ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες για κατασκευές πλοίων. Ποιές είναι

Εικόνα από τα ναυπηγεία Hyundai της Κορέας
Η φωτό από βίντεο στο site της εταιρείας

 Επιστρέφουν στις ναυπηγικές εσχάρες οι Έλληνες εφοπλιστές με ένα «κύμα» νέων παραγγελιών, που η αξία τους ξεπερνάει τα 750 εκατομ. δολάρια!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny μόνο τις τελευταίες μέρες τοποθετήθηκαν παραγγελίες σε ναυπηγεία της Κίνας και της Νοτίου Κορέας από έξη ναυτιλιακές εταιρείες για τη ναυπήγηση συνολικά 13 πλοίων!
Οι παραγγελίες τοποθετήθηκαν τόσο για πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου (bulk carriers) όσο και για δεξαμενόπλοια.
Στην πρώτη κατηγορία των πλοίων bulk carriers τοποθέτησαν παραγγελίες σε κινέζικα ναυπηγεία:

• Μια άγνωστη ελληνικών συμφερόντων εταιρεία, που παρήγγειλε δύο πλοία, χωρητικότητα 82.000 τόνων, το καθένα, αντί 67 εκατομ. δολαρίων και η παράδοσή τους θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2026.
• Η Century Bulk Carriers, η οποία φαίνεται να συνδέεται με την εταιρεία Chandris (Hellas) και διαχειρίζεται τον στόλο του ξηρού φορτίου της. Παρήγγειλε δύο bulk carriers χωρητικότητας 63.000 τόνων το καθένα αντί 64 εκατομ. δολαρίων. Η παράδοσή τους θα γίνει εντός του 2025.
Μεγαλύτερη κινητικότητα υπήρχε στο τομέα των δεξαμενόπλοιων, όπου τοποθετήθηκαν παραγγελίες από τις εξής εταιρείες:
• Η Golden Energy, συμφερόντων της οικογένειας Ρέστη, που τοποθέτησε παραγγελία σε ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας, για την κατασκευή ενός δεξαμενόπλοιου, χωρητικότητας 160.000 τόνων, αντί 77 εκατομμυρίων δολαρίων. Η παράδοσή του θα γίνει στις αρχές του 2025.
• Η Evalend Shipping, συμφερόντων Κρίτωνα Λεντούδη τοποθέτησε παραγγελία σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας για τη ναυπήγηση δύο πλοίων, χωρητικότητας 158.000 τόνων το καθένα αντί 168 εκατομμυρίων δολαρίων. Η παράδοση θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2025.
• Η Cardiff Marine συμφερόντων Γεώργιου Οικονόμου τοποθέτησε παραγγελία σε κινέζικα ναυπηγεία για δύο τάνκερ χωρητικότητας 115.000 τόνων το καθένα αντί 126 εκατομμυρίων δολαρίων. Η παράδοσή τους θα γίνει το 2026.
• Τέλος, η Metrostar συμφερόντων Θεόδωρου Αγγελόπουλο τοποθέτησε παραγγελία σε ναυπηγεία της Κίνας για την κατασκευή τεσσάρων δεξαμενόπλοιων, χωρητικότητας 75.000 τόνων το καθένα, αντί 248 εκατομ. δολαρίων. Η παράδοσή τους θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις