Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος. Περιοδείες και συγκεντρώσεις από το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά

Από τη συγκέντρωση στη Σαλαμίνα.
Η φωτό διατέθηκε από το ΚΚΕ

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον η Β’ Πειραιά. Τα κόμματα έχουν αρχίσει τις εξορμήσεις τους παρότι ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» η τελική ημερομηνία των εκλογών.
Σε αυτό το πλαίσιο η Κομματική Οργάνωση Σαλαμίνας του ΚΚΕ πραγματοποίησε, την Κυριακή 26/3, συγκέντρωση, με ομιλήτρια τη κ. Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή και εκ νέου υποψήφια στη Β΄ Πειραιά.
Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Όλοι στον αγώνα, με ΚΚΕ δυνατό!» και η κ. Μανωλάκου αναφέρθηκε εκτενώς στις

ιδιωτικοποιήσεις στο σιδηρόδρομο με αφορμή τη τραγωδία στα Τέμπη αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις του λιμανιού του Πειραιά, στην ενέργεια και στο νερό, για να προσθέσει:
«Οι αγώνες  των εργαζομένων δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία, τόσο στην Ελλάδα όσο στη Γαλλία.  Γι’ αυτό κινητοποιήσεις έχουμε στην Πορτογαλία, απεργία  που θα παραλύσει τις Μεταφορές στη Γερμανία, απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται εδώ και μήνες στη Βρετανία, πολλές φορές σε κλάδους που είχαν να απεργήσουν εδώ και πολλές δεκαετίες, απεργιακές μάχες  δίνονται σε κλάδους και χώρους δουλειάς στην Ιταλία, στην Ισπανία, στο Βέλγιο, σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι ελπιδοφόρο».
«Για τις ζωές τους, λοιπόν εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη απεργούν και διαδηλώνουν για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, για δουλειά με δικαιώματα και μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους, δυναμώνουν τα αιτήματα για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοπρεπείς συντάξεις, στη βάση του τεράστιου πλούτου που παράγει ο εργαζόμενος λαός. Μέσα σε αυτήν την πάλη, την οργάνωση και την αλληλεγγύη διαμορφώνονται οι δυνατότητες για να φωτίζεται ο δρόμος που πρέπει να ανοίξουν οι λαοί ώστε να γράψουν τη δική τους Ιστορία!», υπογράμμισε η ίδια. Και κατέληξε καλώντας σε στήριξη- συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Επίσης, η κ. Μανωλάκου μαζί με την συνυποψήφιά της στη Β’ Πειραιά Σωτηρία Αγγελινιάδη πραγματοποίησε περιοδεία στα καταστήματα των Ταμπουρίων, στο Κερατσίνι
Στις συζητήσεις με τους καταστηματάρχες και εργαζόμενους της περιοχής αναδείχτηκε ο προβληματισμός των εργαζομένων για το κρατικό έγκλημα των Τεμπών και οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Οι υποψήφιες βουλευτίνες του ΚΚΕ, κάλεσαν τους εργαζόμενους, μαζί με όλο το λαό, να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, με την πάλη τους, την οργάνωσή τους, με ισχυρό ΚΚΕ, να ανατρέψουν την πολιτική που απαξιώνει τις ανάγκες τους και βάζει πάντα ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις