Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Μεγάλη νίκη του ενωμένου Πειραιά: «Παγώνει» το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Τζανείου

Η φωτό είναι από το Google Earth

Μια πρώτη νίκη πέτυχε ο Πειραιάς καταφέρνοντας να διατηρηθεί «ζωντανή» η Παιδοψυχιατρική κλινική του Τζανείου νοσοκομείου.
Τα θετικά νέα έγιναν γνωστά στη διάρκεια κινητοποίησης, μπροστά από το Τζάνειο, γιατρών, νοσηλευτών και φορέων της πόλης.
Εκεί η διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοίνωσε προφορικά την προσωρινή αναστολή της απόφασης κλεισίματος!
Όπως είναι γνωστό η απόφαση κλεισίματος, που είχε ληφθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο από το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και από τον Δήμο, παρατάξεις και κόμματα (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ του pireas2day.blogspot. gr πατήστε εδώ)
«Η αναστολή είναι νίκη και πρέπει να τη θωρακίσουμε» υπογράμμισε ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας, ενώ πρόσθεσε ότι

στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη θα φέρει σχέδιο ψηφίσματος στοχεύοντας στην ομόφωνη υπερψήφισή του για να μην απομακρυνθεί η Παιδοψυχιατρική Κλινική  από τον Πειραιά.
«Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί το σύστημα καταρρέει» υποστήριξε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Βουτυράκος -παιδοψυχίατρος, μέλος του ΔΣ της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας και δημοτικός σύμβουλος με τον «Πειραιάς για Όλους»- εξηγώντας ότι η κρίση έχει πλήξει βαθύτατα την πόλη μας σε επίπεδο αναγκών πληθυσμού αλλά και σε επίπεδο υπηρεσιών.
Για το ίδιο θέμα η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, που συμμετείχε στη συγκέντρωση δήλωσε:
«Η απόφαση συρρίκνωσης της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, πάγωσε. Αυτό σημαίνει μια πρώτη νίκη για να κερδίσουμε χρόνο μέχρι να παρθεί πίσω η απόφαση και να την πετάξουμε στα σκουπίδια. Αυτή η κλινική εξυπηρετεί 1000 περιστατικά κάθε χρόνο, που σημαίνει ότι όχι μόνο είναι χρήσιμη και αναγκαία, αλλά θέλει και παραπέρα ανάπτυξη, όπως ανάπτυξη και λειτουργία θέλουμε και στο νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας και σε όλες τις αντίστοιχες δομές.
Γι’ αυτό το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, αναδεικνύοντας ότι για τις κοινωνικές ανάγκες, για την προστασία της υγείας, αυτές οι μονάδες πρέπει να λειτουργούν. Προχωράμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά μέχρι να πετύχουμε τη μόνιμη απόσυρση αυτής της απόφασης
»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις