Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Πρόταση του ΕΒΕΠ στο Δήμο Πειραιά: Να ξεκινήσει έλεγχος των δρόμων με drones της Δημοτικής Αστυνομίας! Το σχέδιο

Πρόγραμμα ελέγχου των δρόμων του Πειραιά με μη επανδρωμένα αεροσκάφη «drones» από τη Δημοτική Αστυνομία προτείνει να υλοποιηθεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ).
Ο απαραίτητος εξοπλισμός, όπως έγινε γνωστό, θα παραχωρηθεί από το ΕΒΕΠ και την εκπαίδευση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας θα αναλάβει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α).
Επίσης, το ΕΒΕΠ διαθέτει προσομοιωτή και εξοπλισμό εκπαίδευσης, τον οποίο έχει ήδη επιθεωρήσει ο Διοικητής και οι εκπαιδευτές της Υ.Π.Α.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη υπηρεσία με drones διαθέτει και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, η οποία μπορεί και ενημερώνει άμεσα, κατά περίπτωση, Αστυνομία, Τροχαία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, με άριστα αποτελέσματα, ενώ έχει πιστοποιηθεί από την Υ.Π.Α. και, μάλιστα, μετά από σύμφωνη γνώμη, μπορεί να συνεκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.
Καταλήγοντας το ΕΒΕΠ προτρέπει τον Δήμο Πειραιά να ξεκινήσει την διαδικασία για «την υλοποίηση αυτών των χρήσιμων υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας των Πειραϊκών επιχειρήσεων και Δημοτών», με τις εξής κινήσεις:
1.    Να απευθυνθεί στην Υ.Π.Α. για περαιτέρω ενέργειες Και
2.    Την δρομολόγηση υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Πειραιά, Υ.Π.Α. και Ε.Β.Ε.Π.
«Τέλος, ευχόμαστε στο άμεσο μέλλον ο Πειραιάς να έχει «σταθμό drones» για εμπορική χρήση, ώστε, σε συνεργασία με το λιμενικό σώμα, να μπορούν οι Πειραϊκές επιχειρήσεις να προμηθεύουν με εφόδια τα διερχόμενα, από το μεγάλο λιμάνι, πλοία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΒΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις