Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων από το Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Καθυστερήσεις από τη Περιφέρεια στη χρηματοδότηση

Η φωτό διατέθηκε από το Δήμο

 Μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, ύψους άνω των 4 εκατομ. €, ξεκινάει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στους δρόμους της πόλης.
«Η πόλη έχει οδικό δίκτυο 150χλμ. Ένα οδικό δίκτυο που ασφαλτοστρώθηκε πριν 30, 40 ή και 50 χρόνια. Η κατάσταση δεν είναι καλή ούτε για τους πεζούς ούτε για τα τροχοφόρα και γίνεται ακόμη χειρότερη με τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου και των εταιριών κινητής τηλεφωνίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.
Το μεγάλο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αφού η δημοτική αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση

2.800.000€ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το οδικό δίκτυο της πόλης ενώ τα υπόλοιπα χρήματα (1.200.000 €) θα διατεθούν από πόρους τους Δήμου.
Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση υλοποιούνται ήδη σημαντικά έργα στο οδικό δίκτυο της πόλης για την ενίσχυση της ασφάλειάς του, καθώς μέχρι τώρα διατέθηκαν άλλες 800.000 € από πόρους του Δήμου και 5 εκατομ. €, που διατέθηκαν την περίοδο 2016- 2019 από την Περιφέρεια Αττικής.
Παρόλα αυτά, όπως σημειώνει ο Δήμος, η βελτίωση του οδικού δικτύου είναι «για όλους τους Δήμους της Αττικής» ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει «να αντιμετωπιστεί με σοβαρό τρόπο».
«Οι δρόμοι επειδή τα κόστη είναι μεγάλα, μπορούν να φτιαχτούν κυρίως με χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι Δήμοι με δικά τους χρήματα σε αυτές τις εποχές που υποχρηματοδοτούνται είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσουν», σημειώνεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει ως εξής:
«Γι’ αυτό το λόγο η χρηματοδότηση από το αρμόδιο Υπουργείο είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Το επόμενο διάστημα πρέπει και η Περιφέρεια Αττικής να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση. Ο Δήμος έχει υποβάλλει από τις 30/10/2020 μελέτη ύψους 1.548.000€ για ασφαλτοστρώσεις. Αυτή η μελέτη έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας και στον προϋπολογισμό της όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση και δεν έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός.  Από τις 17/02 του 2020 έχει υποβληθεί μελέτη ύψους 5.695.000€ που δεν έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.  
Κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, θεωρούμε ότι η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να ναι προτεραιότητα που θα οδηγήσει στο ξεκλείδωμα των χρηματοδοτήσεων για δρόμους που δεν θα είναι παγίδες για πεζούς και οδηγούς
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις