Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης προειδοποιεί: Έρχεται δύσκολο Φθινόπωρο και δυσκολότερος χειμώνας!

 Καθίζηση έχει προκαλέσει στην αγορά η ακρίβεια και ειδικά οι υψηλοί λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, που «τρώνε» το εισόδημα των νοικοκυριών ενώ μισθοί και συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι!....
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΑ) Βασιλης Κορκίδης προβλέπει ότι το επόμενο διάστημα οι οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών θα οξυνθούν, καθώς θα έρθει ένα δύσκολο φθινόπωρο και ένας ακόμα δυσκολότερος χειμώνας.
«Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, δεν θα εκλείψουν, αφού, από πλευράς εξόδων, το φθινόπωρο αναμένεται δύσκολο για τα νοικοκυριά με μαθητές και φοιτητές, ενώ, από πλευράς ενεργειακού κόστους, ο χειμώνας ακόμα δυσκολότερος», είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Κορκίδης.
Στην ίδια δήλωσή του ο Β. Κορκίδης υπογράμμισε

την απογοήτευση των εμπόρων στα αστικά κέντρα και τις περιφερειακές αγορές λίγες μέρες πριν από το τέλος των καλοκαιριών εκπτώσεων (31/8) εξαιτίας της δραματικής πτώσης των αγορών λόγω των οικονομικών προβλημάτων.
«Οι 8 στους 10 Έλληνες, παρά τις γενναίες εκπτώσεις, ήταν διστακτικοί και συγκεκριμένα στα είδη ένδυσης και υπόδησης, αφού ο όγκος πωλήσεων περιορίστηκε κατά -18% και κατά -13% ο τζίρος», είπε ο ίδιος και σημείωσε ότι η μείωση των πωλήσεων στην ένδυση σημειώθηκε παρότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΑΤ «είχε το μικρότερο ποσοστό ετήσιας αύξησης τιμών μόλις στο 3,4%, σε σύγκριση με τα επίπεδα του πληθωρισμού στο 11,6%».
Βέβαια, αυτό εξηγείτε διότι όταν τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών καταναλώνονται για ενοίκια, βασικά είδη διατροφής και ηλεκτρικό ρεύμα δεν περισσεύουν χρήματα για αγαθά, όπως η ένδυση παρότι η αύξηση στις τιμές τους δεν είναι τόσο μεγάλη!
Άλλωστε, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ στην χώρα μας οι δυσκολίες «επιβεβαιώνονται από το γεγονός πως το 45% των καταναλωτών έχει ήδη οφειλές 1 δις ευρώ από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος. Γενικότερα 6 στους 10 δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και οι 8 στους 10 έχουν μειώσει τις αγορές καταναλωτικών προϊόντων»!

@(Σχόλιο) Σε αυτή τη λαίλαπα της ακρίβειας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι τώρα, δυστυχώς δεν παίρνει κανένα μέτρο πραγματικής ανακούφισης του κόσμου, όπως π.χ. θα ήταν η επιβολή πλαφόν στη τιμή ρεύματος, η μείωση στη φορολογία των καυσίμων κ.ο.κ.. Αντίθετα, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια με κάποιο επιδοματάκια, που πολλοί δεν τα παίρνουν κάνουν ή τελικά αποδεικνύονται…. ψίχουλα, όπως έγινε με το περίφημο power pass. Όμως, το θέμα της ακρίβειας είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται σοβαρές πολιτικές παρεμβάσεις. Θα τις δούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις