Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

"Βουλιάζει" στα προβλήματα το Κέντρο Υγείας Πειραιά- Οίκος Ναύτου!

«Βουλιάζει» στα προβλήματα και στις ελλείψεις το Κέντρο Υγείας Πειραιά- Οίκος Ναύτη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι «αν και σε πολλά τμήματα υπάρχουν υποδομές δεν αξιοποιούνται λόγω ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, υπαλληλικό προσωπικό ενώ σε άλλα χρειάζεται εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής για την εύρυθμη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του», αναφέρεται, σε ερώτησή, που κατέθεσε το ΚΚΕ, στη Βουλή, «για τα οξυμένα προβλήματα στη λειτουργία του Οίκου Ναύτη και του Κέντρου Υγείας Πειραιά- Οίκου Ναύτη».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, αυτή την περίοδο:
• Στο Ορμονολογικό Εργαστήριο είναι 5 εργαζόμενοι, οι οποίοι εξυπηρετούν 17 υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ. Τα αποτελέσματα εκδίδονται σε 10 ημέρες και χωρίς τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής.
• Στο Οδοντοπροσθετικό Εργαστήριο από 19 εργαζόμενους έχουν απομείνει 5.
• Στο Φυσικοθεραπευτήριο από το 2008 έχουν να γίνουν προσλήψεις ενώ δεν υπάρχει νομοθεσία για την εξυπηρέτηση κατ’ οίκον φυσικοθεραπείας καλύπτοντας και τα έξοδα μετακίνησης των φυσικοθεραπευτών.
• Στο Βιοχημικό Εργαστήριο από τους 17 εργαζόμενους έχουν απομείνει 10, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων των εξετάσεων από αιμοληψίες και ούρα.
«Επιπροσθέτως σημειώνουμε ότι η εφαρμογή του Οικογενειακού Γιατρού όχι μόνο δεν θα λύσει τα οξυμένα αυτά προβλήματα αλλά θα προκαλέσει πρόσθετα λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες του ΚΥ- Οίκος Ναύτη», σημειώνεται στην ερώτηση, με την οποία οι συναρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης και Υγείας Θ. Πλεύρης καλούνται να απαντήσουν τι άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του Οίκου Ναύτη και του Κέντρου Υγείας Πειραιά- Οίκου Ναύτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις