Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Τι έκανε και τι δεν έκανε ο Κ. Μητσοτάκης στη Σαλαμίνα

Στη Σαλαμίνα βρέθηκε, τη Μεγάλή Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα επίσκεψη.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του site iefimerida ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί η μόνη ουσιαστική εξαγγελία του έγινε στο Δημαρχείο και αφορούσε την- ήδη γνωστή- ένταξη του Δήμου στα προγράμματα «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος» για την χρηματοδότηση ορισμένων έργων.
Από εκεί και πέρα, επέλεξε να επισκεφθεί «ανώδυνα» μέρη αποφεύγοντας τις «κακοτοπιές», καθώς όπως επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δεν επισκέφτηκε ούτε το Κέντρο Υγείας, που έχει δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό ούτε την αγορά.
Επίσης, προσθέτουμε, δεν έκανε καμία αναφορά στο έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος- Σαλαμίνας, για το οποίο υπάρχουν διχασμένες γνώμες στο νησί.
Ας δούμε, όμως, πολύ συνοπτικά, τι έκανε και τι δεν έκανε ο πρωθυπουργός στη Σαλαμίνα.
Ρεπορτάζ (από το iefimerida) «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο δημαρχείο του νησιού, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Γιώργος Παναγόπουλος και συμμετείχε σε σύσκεψη.
(…) για τη Σαλαμίνα εξασφαλίστηκαν 6 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για έργα με σημαντικό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχουν ενταχθεί μικρότερα αλλά σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 737.000 ευρώ
»
ΣΥΡΙΖΑ: «(…) ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης επισκέφτηκε το νησί μας, τη Σαλαμίνα, κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα ασφαλείας, μακριά από  τους πολίτες, καθώς επέλεξε κατά την επιστροφή του από τη Ρεβυθούσα, να επισκεφτεί αξιοθέατα του νησιού και το Δημαρχείο».
Ρεπορτάζ (από το iefimerida): «Ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στη Σαλαμίνα από το νησί της Ρεβυθούσας επισκέφθηκε τη Μονή Αγίας Φανερωμένης, όπου τον υποδέχθηκαν οι μοναχές στην είσοδο του μοναστηριού και η Ηγουμένη τον ξενάγησε στο Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος με ανεκτίμητης αξίας αγιογραφίες του Γεωργίου Μάρκου που απεικονίζουν πάνω από 3.600 πρόσωπα. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο σπίτι ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, του 'Αγγελου Σικελιανού.
(…) Επόμενος σταθμός το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ Σαλαμίνας, «'Αγιος Συμεών».
(…) Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Σαλαμίνας, στο οποίο γυναίκες από τη Σαλαμίνα -και όχι μόνο- καταφεύγουν, αναζητώντας βοήθεια για τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης που αντιμετωπίζουν.
(…) Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συνομίλησε με στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας παρουσία του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλου Μαρινάκη και του διευθυντή του γραφείου προέδρου της ΝΔ και γραμματέα οργανωτικού, Στέλιου Κονταδάκη
»
ΣΥΡΙΖΑ: «(…) Θα περίμενε κανείς από έναν πρωθυπουργό που νοιάζεται για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους να επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας του νησιού, προκειμένου να μιλήσει με τους υγειονομικούς αλλά και τους πολίτες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχουν οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς τους πολίτες μετατρέποντας τη δομή σε κέντρο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.
Θα περίμενε κανείς από έναν πρωθυπουργό που νοιάζεται για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού, να επισκεφτεί την αγορά για να διαπιστώσει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καταστηματάρχες και πολίτες εξαιτίας της ακρίβειας. Ίσως έτσι θα μπορούσε να κατανοήσει ότι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά,  που έχουν αναδείξει τη χώρα μας σε «πρωταθλήτρια» στις αυξήσεις της τιμής του ρεύματος σε όλη την Ευρώπη, οδηγούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση
»
«Αντί όλων αυτών, επέλεξε να συναντηθεί με τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε καφετέρια ώστε να παρουσιάσει ένα πλαστό σκηνικό θερμής υποδοχής μακριά από τις πραγματικές διαθέσεις και τα προβλήματα των πολιτών της Σαλαμίνας. Ο κ. Μητσοτάκης έχοντας ως προτεραιότητα της επίσκεψης του τη Ρεβυθούσα, επέλεξε παρεμπιπτόντως να στήσει μία μίνι επικοινωνιακή φιέστα στη Σαλαμίνα επιδιώκοντας μικροπολιτικά οφέλη. Όμως ο λαός της Σαλαμίνας δεν πείθεται από επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις και μάλιστα από τον πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης, η οποία βρίσκεται σε αποδρομή. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η πολιτική αλλαγή έρχεται και η ελπίδα βρίσκεται σε μια προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις