Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Σαλαμίνα: Αυξήθηκαν οι διαρρήξεις στη Σαλαμίνα το πρώτο 5μηνο του έτους. Που "χτυπάνε" οι διαρρήκτες

Αυξήθηκαν οι διαρρήξεις στη Σαλαμίνα στην διάρκεια του πρώτου πεντάμηνου του έτους συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, που κατατέθηκαν στη Βουλή, σε απάντηση σχετικής ερώτησης της βουλευτού Β’ Πειραιά του ΜέΡΑ 25 Φωτεινής Μπακαδήμα.
Συγκεκριμένα, η κ. Μπακαδήμα ρωτούσε, μεταξύ άλλων, «πόσα κρούσματα ληστειών έχουν καταγραφεί το τελευταίο εξάμηνο και σε πόσα από αυτά έχει ανταποκριθεί η αστυνομία της Σαλαμίνας;».
Η απάντηση, που δόθηκε αποτυπώνει την κατάσταση της παραβατικότητας στη Σαλαμίνα, όπου όπως διαπιστώνεται υπάρχει «μικροπαραβατικότητα». Ωστόσο, καταγράφεται στο φετινό πρώτο πεντάμηνο μια αύξηση των κλοπών/ διαρρήξεων και των κλοπών τροχοφόρων ενώ αντίθετα υπάρχει μείωση των ληστειών.
Ειδικότερα, στην διάρκεια του πρώτου πενταμήνου του 2021 σημειώθηκαν:
•    169 κλοπές/ διαρρήξεις έναντι 140 το 2020.
Πάντως, υπάρχει μια σημαντική μείωση στις διαρρήξεις κατοικιών, καθώς σημειώθηκαν 68 έναντι 102 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και στις διαρρήξεις καταστημάτων καθώς καταγράφηκαν μόλις 6 έναντι 12 το 5μηνο του 2020.
Αντίθετα, υπάρχει αύξηση στις διαρρήξεις από ΙΧ αυτοκίνητα καθώς σημειώθηκαν 56 έναντι 12 το πεντάμηνο του 2020 και στις αρπαγές τσαντών καθώς καταγράφτηκαν 9 έναντι μόλις 2 το πεντάμηνο του 2020.
Επιπλέον, σημειώθηκαν δύο κλοπές σε συγκοινωνιακά μέσα (ήταν 2 και το 2020), δύο σε δημόσιο χώρο (είχαν σημειωθεί 9), τρεις σε ΑΤΜ τραπεζών (καμία πέρυσι) και 23 σε διάφορα σημεία
•    45 κλοπές τροχοφόρων έναντι 28 το αντίστοιχο διάστημα του 2020
•    4 ληστείες έναντι 7
•    Μία παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (μία και πέρυσι). Και
•    Καμία πλαστογραφία (μία πέρυσι)
Τέλος καταγράφτηκαν 11 περιπτώσεις απάτης έναντι 8 το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, γεγονός, που δείχνει μια μικρή αλλά όχι αμελητέα αύξηση των λεγόμενων «οικονομικών εγκλημάτων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις