Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Αναστάτωση στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά "Κανάλι 1". Τι θα κάνει ο δήμαρχος;

Αναστάτωση επικρατεί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά.
Κορυφή του… παγόβουνου αποτέλεσε η παραπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Παπαϊωάννου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗΡΑΠ) για «πειθαρχικούς λόγους».
Αυτή την ενέργεια κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗΡΑΠ) αλλά και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).
Η ΕΣΗΕΑ υπογράμμισε, σε ανακοίνωσή της «την πλήρη αντίθεσή του σε όποια προσπάθεια, δήθεν, τιμωρίας εργαζομένου με απόλυση» και διαμήνυσε ότι:
«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα αντισταθεί στην απόφαση της Διοίκησης με κινητοποιήσεις και θα προβεί σε κάθε ενέργεια, για την προάσπιση της εργασιακής σχέσης του συναδέλφου με τον σταθμό. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και δεν δεχόμαστε καμία καταχρηστική απόλυση».
Ωστόσο, όπως φαίνεται από ανακοίνωση των εργαζόμενων στη ΔΗΡΑΠ, που εκδόθηκε μετά από διαδικτυακή γενική συνέλευση και αναρτήθηκε στο fb  από την δημοτική παράταξη "Πειραιάς για Όλους" εκτός από την παραπομπή στο ΔΣ του Νίκου Παπαϊωάννου υπάρχουν και άλλα περιστατικά τα οποία διαμορφώνουν ένα «συνεχιζόμενο τοξικό κλίμα», όπως το χαρακτηρίζουν και αναφέρουν χαρακτηριστικά «μέρος αποτελεί τόσο η πολύμηνη ταλαιπωρία και απομάκρυνση από το πρόγραμμα των συναδέλφων μας μουσικών παραγωγών, όσο και η πρόσφατη απειλή περί ενδεχόμενης απόλυσης της εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΗΡΑΠ, Σοφίας Παπανικολάου».
«Δηλώνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε παρόμοιες πρακτικές, επιφυλασσόμενοι να αντιδράσουμε μέσω των συνδικαλιστικών μας σωματείων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και τους πολίτες του Πειραιά για την διαρκή κρίση στο «Κανάλι Ένα» , με σαφή ευθύνη της Διοίκησης του σταθμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

@ (Σχόλιο) Δήμαρχε, εδώ η σιωπή δεν είναι χρυσός. Εσύ τι λες για όλα αυτά;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις