Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Σίγησε το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά "Κανάλι 1". Γιατί κήρυξε απεργία η ΕΣΗΕΑ

Σίγησε για 24 ώρες το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι 1» μετά από την απόφαση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) να κηρύξει απεργία από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 24 Νοεμβρίου 2021 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 25 Νοεμβρίου 2021 με αίτημα την ανάκληση της «άδικης και αναιτιολόγητης απόλυσης του δημοσιογράφου Νίκου Παπαϊωάννου».
Η απόλυση του δημοσιογράφου αποτέλεσε την κορυφή του… παγόβουνου σε μια σειρά από προβλήματα, που αντιμετωπίζει το δημοτικό ραδιόφωνο, το οποίο χρηματοδοτείται, κάθε χρόνο, από τον Δήμο Πειραιά με 1,6 εκατομμύριο ευρώ για να αντιμετωπίζει τα λειτουργικά έξοδά του καθώς τα έσοδά του είναι ελάχιστα.
Η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στο Λιμάνι» με ανακοίνωσή της εκφράζει την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους επιρρίπτοντας ευθύνες για την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στην διοίκηση του σταθμού και στον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.
«Εδώ και δύο χρόνια, η διοίκηση του σταθμού, με την πλήρη κάλυψη του Δημάρχου Μώραλη, με τρομοκρατία, απειλές και συκοφαντίες επιτίθεται στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Μετά τον εξαναγκασμό εργαζομένων σε αποχώρηση, την αφαίρεση εκπομπών, την απόπειρα λογοκρισίας σε ζωντανή εκπομπή, τις ΕΔΕ και τα πρόστιμα σε βάρος εργαζόμενων επειδή ενημέρωσαν, όπως τους είχε ζητηθεί, το Δημοτικό Συμβούλιο για όσα συμβαίνουν στο Κανάλι 1, προχωράει σε απολύσεις και μάλιστα υπόσχεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της παράταξης, η οποία σημειώνει, ακόμα, τα εξής:
«Η "Ανταρσία στο Λιμάνι" έχει φέρει πολλές φορές το θέμα του δημοτικού ραδιοφώνου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο τελευταίο μάλιστα είχε ζητήσει να μην αποφασίσει το ΔΣ του σταθμού ούτε την ποινή ούτε την απόλυση. Αντίστοιχη θέση είχαν και οι παρατάξεις "Πειραιάς για όλους" και ¨Λαϊκή Συσπείρωση".
»Η επιμονή του κ. Μώραλη να στηρίζει την αποτυχημένη διοίκηση του προέδρου της ΔΗΡΑΠ κ. Τζεφεράκου έχει φέρει το Κανάλι σε αδιέξοδο και τους εργαζόμενους του σε απόγνωση. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιμονή; Πού οδηγεί η απαξίωση των εργαζόμενων και του Καναλιού; Στην μετατροπή του σε φερέφωνο της Δημοτικής Αρχής και της κυβερνητικής πολιτικής ή μήπως στην ιδιωτικοποίησή του;
»
 «Το Δημοτικό Ραδιόφωνο ανήκει στους δημότες, οι εργαζόμενοι σε αυτό πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για το πρόγραμμα και τη λειτουργία του. Θέλουμε ραδιόφωνο αποκλειστικά δημόσιο, ανοικτό στον Πειραϊκό λαό, τα προβλήματα και τους αγώνες του. Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και δημότες μπορούμε να το κάνουμε πράξη», καταλήξει η παράταξη «Ανταρσία στο Λιμάνι».

Η ΕΣΗΕΑ
Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την άδικη και αναιτιολόγητη απόλυση του δημοσιογράφου Νίκου Παπαϊωάννου από το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4» του Πειραιά, στην οποία προέβη η Διοίκηση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π.) και αποφασίζει την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 24 Νοεμβρίου 2021 έως τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 25 Νοεμβρίου 2021, για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ» και στην ιστοσελίδα «kanaliena.gr».
Ζητούμε την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα του
».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις