Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Δείτε φωτογραφίες από το εξαιρετικό ρώσικο ιστιοφόρο που βρέθηκε στον Πειραιά

Ένα πλοίο βγαλμένο από άλλη εποχή έφυγε, το Σάββατο 9/10, με εντυπωσιακό τρόπο από τον Πειραιά!
Ήταν το ρωσικό ιστιοφόρο «Shtandart», το οποίο είναι ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του τσάρου Μέγα Πέτρου του 18ου αιώνα.
Η φρεγάτα του Μεγάλου Πέτρου, τσάρου της Ρωσίας ναυπηγήθηκε το 1999 σύμφωνα με τα σχέδια και τις ναυπηγικές παραδόσεις του 18ου αιώνα.
Το πλοίο συμμετέχει στη διεθνή αποστολή «Φλόγα του Τσεσμέ», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας.
Η αποστολή έχει ιστορικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιό της, θα ερευνηθεί η άγνωστη ρωσική παρουσία στα νησιά του Αιγαίου κατά τον 18ο αιώνα.
Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, που αποτέλεσε τη συμφωνία μετά τον ρωσοτουρκικό πόλεμο των ετών 1768-1774, η Ρωσία απέκτησε το δικαίωμα της κατά βούλησης διορισμού προξένων σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατ' επέκτασιν και στην Ελλάδα.
Έτσι, για πρώτη φορά εγκαθιδρύθηκαν ρωσικές προξενικές αρχές σε νησιά, όπως η Εύβοια, η Χίος, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κρήτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε οι Ρώσοι ναυτικοί έφτιαξαν για πρώτη φορά χειρόγραφους χάρτες του Αιγαίου Πελάγους.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της αποστολής του Shtandart, θα πραγματοποιηθεί υποβρύχια κινηματογράφηση στους τόπους αγκυροβολιών και καταβύθισης ρωσικών πλοίων. Θα γίνουν ακόμη γυρίσματα ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα σε τηλεοπτικά δίκτυα της Ελλάδας και της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από το https://sputniknews.gr/
Οι φωτό εστάλησαν από αναγνώστρια στο pirea2day.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις