Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

17 χρόνια μετά τη σπατάλη των Ολυμπιακών Αγώνων το σπίτι της Αρσης Βαρών παίρνει ζωή. Πάει το ΠΑ.ΠΕΙ

Η φωτό παραχωρήθηκε από τον
Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

Ίσως είναι το μοναδικό έργο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά (αν όχι και Πανελλαδικά), που ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του!
Πρόκειται για τη μετατροπή του «στοιχειωμένου» «Σπιτιού της Άρσης Βαρών» σε πανεπιστημιακό κτήριο, το οποίο στα τέλη Οκτωβρίου θα υποδεχθεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Να θυμίσουμε ότι

το «Σπίτι της Άρσης Βαρών» είχε δημιουργηθεί, όπως και άλλα πολυδάπανα Ολυμπιακά ακίνητα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Όπως είχε αποκαλύψει σε ανάρτησή του στο fb ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης το συγκεκριμένο κτήριο που χρησιμοποιήθηκε μόλις 40 μέρες κόστισε 450 εκατομμύρια Ευρώ!
«Μόνο το σύστημα θέρμανσης του κτιρίου κόστισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ποτέ καθώς οι αγώνες έγιναν Αύγουστο!» είχε αναφέρει ο ίδιος. Και σημείωσε:
«Με αφορμή τις εργασίες που Πανεπιστημίου Πειραιά στην Άρση Βαρών είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ όλους τους χώρους του κτιρίου και να μείνω έκπληκτος από την σπατάλη χρήματος χωρίς λόγο στην εγκατάσταση αυτή» (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση του pireas2day.blogspot.gr πατήστε εδώ).
Αυτό, λοιπόν, το κτήριο έμεινε για χρόνια εγκαταλελειμμένο και μόνο χάρη στις άοκνες προσπάθειες της δημοτικής αρχής βρήκε… προορισμό και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο ξεπεράστηκαν εμπόδια και αγκυλώσεις και δρομολογήθηκε η μετατροπή του σε πανεπιστημιακό κτήριο.
Μάλιστα, ο κ. Ιωακειμίδης σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει το Νοέμβριο του 2020 με τις πρυτανικές αρχές στον χώρο είχε ανακοινώσει ότι το κτήριο θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο του 2021 να υποδεχθεί φοιτητές (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση του pireas2day.blogspot.gr πατήστε εδώ) πράγμα που θα γίνει τελικά στο τέλος του τρέχοντος μηνός.
 
Ο δήμαρχος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου
κ. Αγ. Κότιο σε μια από τις αίθουσες διδασκαλίας
(Η φωτό παραχωρήθηκε από
τον Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη
)
Όπως έγινε γνωστό έχουν ήδη  ολοκληρωθεί 20 αίθουσες διδασκαλίας και 4 εξοπλισμένα εργαστήρια για τους 1.100 μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Παράλληλα προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης 6.000 τ.μ περιβάλλοντος χώρου ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης είναι η μελέτη διαμόρφωσης και αξιοποίησης των υπόλοιπων 24.000 τ.μ. που θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.
 Ο κ. Ιωακειμίδης ευχαρίστησε θερμά τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, για τη χρηματοδότηση του έργου και τόνισε μεταξύ άλλων:
 «Η μετατροπή του Σπιτιού της Άρσης Βαρών σε κέντρο εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς σηματοδοτεί μια σειρά αλλαγών στην εικόνα της πόλης. Μαζί με το Κατράκειο που βρίσκεται παραπλεύρως του Πανεπιστημίου,  το Πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού, τους αθλητικούς χώρους του «Π. Νικολαΐδη», το κλειστό Γυμναστήριο και το πολυσήμαντο έργο του ποδηλατοδρόμου που θα διασχίζει μεγάλο μέρος του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, δημιουργούν ένα σύμπλεγμα χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και μόρφωσης, ό,τι δηλαδή χρειάζεται μια πόλη σα τη δική μας για να «απογειώσει» από κάθε άποψη τη λειτουργική ταυτότητα της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις