Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Πειραιάς: Πόσα θα πληρώσουν το 2022 οι κατοικίες για δημοτικά τέλη στο λογαριασμό ρεύματος

Μειωμένα κατά 5% θα είναι, το 2022, τα δημοτικά τέλη των κατοικιών στον Πειραιά, που πληρώνονται με τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έλαβε, κατά πλειοψηφία, την σχετική απόφαση και προχωράει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα την οριστικοποιήσει.
Η νέα μείωση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ακόμα μειώσεις, που έχει κάνει η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη. Ωστόσο, τα δημοτικά τέλη στον Πειραιά, που το 2014, ήταν τα υψηλότερα σε όλη την Ελλάδα, παρά τις μειώσεις συνεχίζουν να είναι υψηλότερα από πολλές άλλες πόλεις.
Έτσι, με τη νέα μείωση, που θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2022, η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στις κατοικίες με τους χώρους στάθμευσης, τις αποθήκες κ.λπ θα διαμορφωθεί σε 1,67 €. Φέτος η χρέωση ήταν 1,76 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και το 2020 ο συντελεστής ήταν 1,85€ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Ωστόσο, ακόμα και το 1,67 € ανά τετραγωνικό μέτρο είναι μια ακριβή τιμή καθώς στην Αθήνα ο αντίστοιχος συντελεστής ήταν φέτος μόλις 1,55 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Με δύο λόγια μια κατοικία 80 τετραγωνικών μέτρων στον Πειραιά θα επιβαρυνθεί το 2022 με 133,6 ευρώ ενώ στην Αθήνα με 124 ευρώ, δηλαδή θα είναι φθηνότερα κατά 7,7%!
Η επιβάρυνση αυτή γίνεται, τους επόμενους μήνες, ιδιαίτερα αισθητή καθώς υπάρχει και η αύξηση στη τιμή του ρεύματος, που θα κάνει τους λογαριασμούς να «καίνε».
Να σημειωθεί ότι το 2022 θα διατηρηθεί στον Πειραιά η απαλλαγή από δημοτικά τέλη στην πρώτη κατοικία για τις εξής κατηγορίες:
1) Μείωση 50% για πολύτεκνους-τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000€.
2) Πλήρη απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€.
3) Πλήρη απαλλαγή για τους άπορους.
Επίσης θα διατηρηθεί το μειωμένο τέλος, που θα διαμορφωθεί στο 1,56 ευρώ για τις κατοικίες και στο 1,53 € για τους επαγγελματικούς χώρους για τις οδούς Δημητρακοπούλου – Παναγιώτη Βλαχάκου - Γυθείου & Πάροδος Γυθείου – Αιγάλεω λόγο των έργων ΜΕΤΡΟ.
Επίσης, θα διατηρηθεί μειωμένο το τέλος των ισογείων επαγγελματικών χώρων του οικοδομικού τετραγώνου που περικλείει τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. Δραγάτση, Καραϊσκου, Αγ. Κωνσταντίνου.
Τα έσοδα του Δήμου προβλέπεται να διαμορφωθούν συνολικά από τα δημοτικά τέλη το 2022 σε περίπου 24 εκατομ. € από τα οποία τα 11,8 εκατομ. θα προέλθουν από τις κατοικίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις