Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Συγκέντρωση στις 19/10 στο Κερατσίνι από το Δήμο για να μπει φρένο στα σχέδια κατά του περιβάλλοντος

Με σύνθημα: «Η πόλη δέχεται επίθεση και αντιστέκεται» καλεί, τη Τρίτη 19/10, στις 7 το απόγευμα, σε συγκέντρωση, στην πλατεία Κύπρου, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
Όπως σημειώνεται- λιγάκι αόριστα είναι η αλήθεια- σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου «το χρονικό διάστημα που διανύουμε είναι κρίσιμο για το μέλλον του τόπου μας, των επόμενων γενεών και του περιβάλλοντος, καθώς πρόκειται να καθοριστεί η τύχη της πόλης για τα επόμενα 30 χρόνια»
 «Για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, που μπορούν να αλλάξουν προς το χειρότερο την ποιότητα ζωής μας, άλλοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς», σημειώνει η ανακοίνωση παραπέμποντας στα «ανοιχτά» περιβαλλοντικά θέματα, όπως η δημιουργία νέας προβλήτας από τον ΟΛΠ/ Cosco, η δημιουργία μονάδας καύσης απορριμμάτων στο Σχιστό κ.α.
«Κανείς από μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Από κοινού με συλλόγους, φορείς, ομάδες και πολίτες, οφείλουμε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μπει «στοπ» στα καταστροφικά τους σχέδια για την πόλη, τους κατοίκους της και το περιβάλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Και επισημαίνεται:
«Αυτά τα σχέδια θέλουν να μας γυρίσουν πίσω ολόκληρες δεκαετίες και να μας μετατρέψουν σε κρανίου τόπο, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία, το μέλλον των παιδιών μας και το περιβάλλον».
Στη συγκέντρωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους Φωτεινή Βελεσιώτου, Σαββέρια Μαργιολά και Μπάμπη Βελισσάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις