Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Γεύματα αγάπης από τους Δήμους Πειραιά και Νίκαια- Ρέντη. Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτό παραχωρήθηκε από τον
Δήμο Νίκαιας- Ρέντη

 «Γεύματα αγάπης» προσέφεραν το Μεγάλο Σάββατο οι Δήμοι Πειραιά και Νίκαιας- Ρέντη.
Η διαφορά ήταν ότι η δράση του Δήμου Πειραιά αφορούσε άστεγους ενώ του Δήμου Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη αφορά οικογένειες, που υποστηρίζονται σε καθημερινή βάση από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Μια άλλη διαφορά ήταν ο Δήμος Πειραιά έδωσε, για μια ακόμα φορά, ως μη όφειλε, πολιτικό χρώμα στη δράση του προσκαλώντας την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο
Συγκεκριμένα:


•    Στον Πειραιά, όπως γράφει η σχετική ανακοίνωση: «Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προσέφερε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, πασχαλινά γεύματα σε άστεγους που διαμένουν στο λιμάνι. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία έχει στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες.
(…) Σημειώνεται, πως γεύματα για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα διατίθενται επίσης την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα στους συμπολίτες μας που στερούνται κατοικίας και διαβιούν στο λιμάνι, καθώς και σε όσους διαμένουν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων του Δήμου Πειραιά.
(…) Στη διανομή των γευμάτων συνέβαλαν εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης και η ομάδα εθελοντών «Άλεξ», ενώ στη δράση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών  της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Νικήτας Κανάκης».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «στον Πειραιά υπάρχουν άστεγοι που δέχονται να φιλοξενηθούν στις δομές του Δήμου κι άλλοι που δεν δέχονται να ενταχθούν από επιλογή».
«Σε κάθε περίπτωση, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια 365 ημέρες τον χρόνο, έχοντας δημιουργήσει ένα «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας στην πόλη, με την προσφορά τροφίμων,  φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, με την προσφορά σχολικών ειδών σε μαθητές δημοτικού με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και με μια σειρά διευρυμένων ενεργειών», ανέφερε ο δήμαρχος.
Στην εκδήλωση η υφυπουργός, όπως είπε ο κ. Μώραλης «ανακοίνωσε {ότι} του χρόνου ο Δήμος Πειραιά θα λάβει περισσότερα σχολικά γεύματα για παιδιά του Δημοτικού, επειδή η ανάγκη είναι πολύ μεγάλη».
«Είναι κάτι ευχάριστο και απομένει  από εμάς πλέον σε ποια σχολεία θα γίνει  η κατανομή», είπε ο ίδιος.
•    Στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «150 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού -η κάθε μία για 4 γεύματα- σε αντίστοιχο αριθμό οικογενειών που υποστηρίζονται σε καθημερινή βάση, όλη τη διάρκεια του έτους από τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, διανεμήθηκαν το Μεγάλο Σάββατο με παράδοση στα σπίτια τους από υπαλλήλους του Δήμου.
» Τα γεύματα ετοιμάστηκαν λίγες ώρες πριν την παράδοση τους στις εγκαταστάσεις των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
» Σημαντική ήταν και η στήριξη του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε (ΟΚΑΑ) με τη δωρεά 300 κιλών κρέατος στην ετοιμασία των γευμάτων
».
Ακολουθεί βίντεο, που διατέθηκε από τον Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις