Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Μια ελληνική εταιρεία σαρώνει την αγορά μεταχειρισμένων δεξαμενόπλοιων. Ποια είναι

  Με ένα «ράλι» αγορών ενισχύει τον στόλο των δεξαμενοπλοίων της η Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη.
Μόλις τη Μ. Παρασκευή 30/4 η εταιρεία, που έχει γραφεία στη Κύπρο, ανακοίνωσε την εξαγορά πέντε νέων δεξαμενόπλοιων (τα τέσσερα κατασκευής του 2006 και ένα του 2002 στη Κορέα) αντί 49,25 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα πλοία αναμένεται να έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με

την ανακοίνωση της μεγαλύτερης συμφωνίας αγοράς {που έχουμε κάνει} μέχρι στιγμής, με την απόκτηση συνολικά πέντε δεξαμενοπλοίων. Από την είσοδό μας νωρίτερα φέτος καταφέραμε να αναπτύξουμε γρήγορα τον στόλο των δεξαμενοπλοίων μας», ανέφερε σε δήλωσή του με αφορμή την ανακοίνωση της τελευταίας μεγάλης συμφωνίας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Παναγιωτίδης.
Είχε προηγηθεί η αγορά en block τριών δεξαμενόπλοιων από Κινέζικη εταιρεία, με έδρα στο Χόνγκ Κόνγκ αντί 63 εκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόκειται για τα πλοία “LR2 POSEIDON”κατασκευής 2009 και «LR2 POLARIS» και «LR2 PIONEER», κατασκευής 2008. Όλα είναι χωρητικότητας 109.996 τόνων, διαθέτει από 12 δεξαμενές το καθένα και έχουν κατασκευαστεί στην Ιαπωνία.
Ακόμα, όπως έχει γίνει γνωστό η εταιρεία αγόρασε, αυτό το διάστημα, αντί 14,8 εκατομμυρίων δολαρίων, το δεξαμενόπλοιο «DAVIS SEA», χωρητικότητας 106,062, τόνων, που διαθέτει 12 δεξαμενές και έχει κατασκευαστεί το 2005 στη Κορέα.
Μετά τις τελευταίες συμφωνίες ο στόλος της εταιρείας, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αποτελείται από 23 πλοία, δεξαμενόπλοια και φορτηγά.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny την τελευταία εβδομάδα άλλαξαν χέρια 19 δεξαμενόπλοια συνολικής αξίας 295,3 εκατομμυρίων δολαρίων από τα οποία τα 4 που προαναφέρθηκαν πέρασαν σε χέρια Ελλήνων εφοπλιστών αν και μπορεί να είναι περισσότερα αφού πολλές αγορές αναφέρουν ότι ο αγοραστής δεν έχει ανακοινωθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις