Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Πυροτεχνήματα για την Ανάσταση από τον Δήμο Πειραιά και παιγνίδια σε παιδιά πολύτεκνων

 Με ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, ορατό και από τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης θα γιορτάσει την Ανάσταση ο Δήμος Πειραιά.
Δεδομένου ότι και το φετινό Πάσχα εορτάζεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, ο Δήμος Πειραιά φιλοδοξεί να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στους δημότες που παραμένουν και φέτος στην πόλη εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.
Συγκεκριμένα,

σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, το Μεγάλο Σάββατο, στις 21:00, δεκάδες πυροτεχνήματα, από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά, θα φωτίσουν τον Πειραϊκό ουρανό, μεταδίδοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης σε όλη την πόλη, σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά.
Σημειώνεται ότι, οι Ιερές Ακολουθίες της κορύφωσης του θείου δράματος της Σταύρωσης, του Επιτάφιου θρήνου και της Αναστάσεως του Θεανθρώπου θα μεταδοθούν ζωντανά από την τηλεόραση του Mega, σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι «δεδομένου πως ούτε και φέτος θα μπορέσουμε να φύγουμε προς την ελληνική περιφέρεια, όπως συνηθίζεται, αποφασίσαμε το βράδυ της Ανάστασης, με το «Χριστός Ανέστη» να φωτίσουμε τον Πειραϊκό ουρανό με πυροτεχνήματα»

Παιγνίδια για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών

Στο μεταξύ, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο αντιδήμαρχος Γ. Καψοκόλης, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Πειραιά, παρέδωσε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης παιγνίδια για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που υποστηρίζονται από την Μητρόπολη Πειραιώς.
Τα παιχνίδια παρέλαβε ο υπεύθυνος φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Πειραιά, εφημέριος του Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Φανούριος, ο οποίος ευχαρίστησε, εκ μέρους του μητροπολίτη κ. Σεραφείμ τον Δήμο Πειραιά και τον Αντιδήμαρχο για την πολύπλευρη και συνεχή στήριξη του έργου της Πειραϊκής Εκκλησίας.
Σημειώνεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς επιτελεί σημαντικό ενοριακό φιλανθρωπικό έργο όπου μεταξύ άλλων προσφέρει καθημερινά 7500 μερίδες φαγητού και συμπαρίσταται ουσιαστικά σε οικονομικά αδύναμους πολίτες.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/6/21 13:12

    Η ρίψη των πυροτεχνημάτων προκαλεί πάντα το θαυμασμό και όμορφες εναέριες εικόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις