Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Αυστηρούς όρους θέτουν οι ΗΠΑ για την επανέναρξη της κρουαζιέρας. "Κλειδί" ο εμβολιασμός των ναυτικών

Αυστηρούς όρους για την επανέναρξη των προγραμμάτων κρουαζιέρας στις ΗΠΑ θέτουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), αφήνοντας ακόμα ανοιχτή την ημερομηνία, που θα γίνει αυτό, παρά τις πιέσεις των εταιρειών κρουαζιερόπλοιων.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters τα CDC εξέδωσαν την Παρασκευή 2/4 νέα Οδηγία προς τη βιομηχανία των κρουαζιερόπλοιων, στην οποία εντάσσουν το θέμα των εμβολιασμών ως ένα απαραίτητο βήμα προτού μπορέσουν να ξαναρχίσουν τα ταξίδια των επιβατών.
Συγκεκριμένα, οι νέες τεχνικές οδηγίες περιλαμβάνουν: α) την αύξηση από εβδομαδιαία σε ημερήσια της συχνότητα αναφοράς περιστατικών και ασθενειών COVID-19, β) εφαρμογή ρουτίνας δοκιμών για όλο το πλήρωμα με βάση την κατάσταση COVID-19 του πλοίου και γ) τη θέσπιση σχεδίου και χρονοδιαγράμματος για τον εμβολιασμό πληρώματος  και προσωπικού λιμένα.
«Οι προσπάθειες εμβολιασμού COVID-19 θα είναι κρίσιμες για την ασφαλή επανέναρξη των επιβατικών εργασιών», δήλωσε το CDC.
Το CDC είπε, ακόμα, ότι η επόμενη φάση για τους όρους έναρξης δρομολογίων θα περιλαμβάνει προσομοιωμένα ταξίδια που θα επιτρέπουν στο πλήρωμα και το προσωπικό του λιμένα να ασκούν νέες επιχειρησιακές διαδικασίες COVID-19 με εθελοντές πριν ταξιδέψουν με επιβάτες.
«Το CDC έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με τη βιομηχανία κρουαζιέρας και τους συνεργάτες του θαλάσσιου λιμένα για να συνεχίσει τις κρουαζιέρες όταν είναι ασφαλές να το κάνει, ακολουθώντας τη σταδιακή προσέγγιση που περιγράφεται», ανέφερε το πρακτορείο.
Να σημειωθεί, πάντα, ότι το CDC δεν καθόρισε ημερομηνία για την επανέναρξη των κρουαζιερόπλοιων από τα λιμάνια των ΗΠΑ παρά τις εκκλήσεις της βιομηχανίας για προγραμματισμό για σταδιακή επανέναρξη έως τις αρχές Ιουλίου. Το CDC είπε ότι θα εκδώσει πρόσθετες οδηγίες πριν επιτρέψει την επανάληψη των κρουαζιέρας.

Διεθνείς Οργανώσεις: Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό σε ναυτικούς και πληρώματα αεροπλάνων

Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά του covid- 19 (κορωνοϊού) στους ναυτικούς και στους εργαζόμενους στις  αερομεταφορές ζητάνε από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ με κοινή δήλωση οι επικεφαλής πέντε Οργανώσεων του ΟΗΕ δεδομένου του κρίσιμου ρόλου τους στην υποστήριξη του παγκόσμιου εμπορίου και της κινητικότητας, δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για μια βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη.
Την σημαντική κοινή δήλωση υπογράφουν ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση οι θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές βασίζονται σε ναυτικούς και πληρώματα. Είναι βασικοί εργαζόμενοι, οι οποίοι υποχρεούνται να ταξιδεύουν πέρα από τα σύνορα και- αν και αντίθετα με τις συστάσεις της ΠΟΥ – πολλές φορές καλούνται να παρουσιάσουν αποδείξεις για τον εμβολιασμό COVID-19 ως προϋπόθεση για είσοδο σε ορισμένες χώρες.
Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΟΗΕ για το COVID-19, υπό την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), αναγνώρισε ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να θεωρήσουν τους ναυτικούς και το πλήρωμα των αεροσκαφών, οι οποίοι υποχρεούνται να ταξιδεύουν διασυνοριακά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ως ομάδα προτεραιότητας για εμβολιασμό κατά COVID-19.
«Για να συνεχίσουν να λειτουργούν με ασφάλεια οι θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές, πρέπει να διευκολυνθεί η ασφαλής διασυνοριακή κυκλοφορία των ναυτικών και του πληρώματος. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς χώρες που δεν το έχουν πράξει να ορίσουν τους ναυτικούς και το πλήρωμα του αεροσκάφους ως βασικούς εργαζόμενους», αναφέρει η κοινή δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις