Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο στον κόλπο της Γουινέας στη Δυτική Αφρική

Το γράφημα είναι από το fleetmon.gr
Πειρατική επίθεση εκδηλώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) της 23/4 σε ελληνόκτητο με σημαία Κύπρου πλοίο μεταφοράς κοντέινερ, που έπλεε στον κόλπο της Γουινέας στη Δυτική Αφρική, περίπου 130 μίλια βορειοδυτικά από το νησί του Αγίου Θωμά.
Η επίθεση έγινε γνωστή από την εταιρεία συμβούλων ασφαλείας Dryad Global, η οποία ανέφερε ότι

το με σημαία Κύπρου «CONTSHIP NEW», μεταφορικής ικανότητας 1.118 TEU, (μονάδα μέτρησης των κοντέινερ) της εταιρείας CONTSHIPS MANAGEMENT INC, συμφερόντων του Νικόλα Πατέρα, δέχτηκε επίθεση πιθανόν από δύο σκάφη.
Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Δημοσιεύματα του διεθνούς ναυτιλιακού Τύπου αναφέρουν ότι οι πειρατές πλησίασαν απειλητικά στο πλοίο ενώ άλλα αναφέρουν ότι κατάφεραν να επιβιβαστούν σε αυτό. Πάντως, φαίνεται ότι έχει διακοπεί η επικοινωνία με το πλοίο ενώ οι ναυτικοί υποχώρησαν στο ειδικά εξοπλισμένο δωμάτιο για την προστασία τους (citadel).
Σύμφωνα με το Reporter.gr που επικαλείται πηγές της διαχειρίστριας εταιρείας έχουν ενημερωθεί οι αρχές σε Ελλάδα και Κύπρο, το νηολόγιο, οι ασφαλιστές και γενικότερα όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένα πολεμικό πλοίο πλέει προς το «Contship New», ωστόσο δεν έχει κανένα σχόλιο για την κατάσταση του πληρώματος.
Το κατασκευής 2007 «CONTSHIP NEW» ταξίδευε έμφορτο από το λιμάνι Owendo της Γκαμπόν με προορισμό το Λόμε του Τόγκο. Η τελευταία εκπομπή από το AIS του πλοίου έχει γίνει στις 10 ώρα Ελλάδος το πρωί της 22ας Απριλίου λίγο μετά την έξοδό του από το λιμάνι του Owendo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις