Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Πως πιάστηκαν 4 τόνοι χασίς αξίας 33 εκατομ. € στον Πειραιά!

Μεγάλη ποσότητα χασίς, που προερχόταν από το Λίβανο με προορισμό τη Σλοβακία, «μπλοκαρίστηκε» στο λιμάνι του Πειραιά μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την αμερικάνικη DEA και τις διωκτικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας.
Το κοντέινερ έφτασε, προ ημερών, με πλοίο από το Λίβανο και όπως διαπιστώθηκε έκρυβε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 4 τόνους και 387 κιλά χασίς αξίας άνω των 33 εκατομμυρίων!
Επισήμως το κοντέϊνερ μετέφερε τρία τεμάχια βιομηχανικής μηχανής κατασκευής cupcakes και επρόκειτο να φορτωθεί σε τρένο, με το οποίο θα έφτασε στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας μέσω της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας και της Ουγγαρίας.
Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχοντας πληροφορίες από τις ξένες αρχές «μπλόκαραν» το κοντέινερ και άρχισαν να το ερευνούν.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των μηχανημάτων υπήρχε μια σιδερένια δεξαμενή, εντός της οποίας είχε κατασκευαστεί κρυφός αποθηκευτικός χώρος.
Μετά από επισταμένη έρευνα, ανακαλύφθηκε ανθρωποθυρίδα στην οροφή της δεξαμενής, μετά τη διάνοιξη της οποίας αποκτήθηκε πρόσβαση στον κατασκευασθέντα αποθηκευτικό χώρο.
Εντός αυτού διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί 129 νάιλον σάκοι που περιείχαν συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και 282 χύμα συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης.  
Η ποσότητα της κατεργασμένης κάνναβης που κατασχέθηκε είναι συνολικά 4 τόνοι και 387 κιλά και η αξία της υπολογίζεται κατά προσέγγιση σε ύψος 33.000.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2020, σε μια άλλη επιχείρηση του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με τις ίδιες ξένες αρχές είχε κατασχεθεί και πάλι σε κοντέινερ ποσότητα ενός τόνου και 257 κιλών χασίς προερχόμενο από τον Λίβανο, με τελικό προορισμό τη Μισουράτα της Λιβύης.
Οι έρευνες συνεχίζονται σε συνεργασία με τις διεθνείς διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό του «κυκλώματος», που διοργανώνει τις μεγάλες μεταφορές.




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις