Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

20 κιλά κοκαίνης βρέθηκαν σε ελληνόκτητο bulk carrier σε λιμάνι των ΗΠΑ. Δεν έγιναν συλλήψεις

Φωτό αρχείου από κατάσχεση
ναρκωτικώναπό την ΕΛ.ΑΣ

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων (περίπου 850.000€) βρέθηκε σε αποθήκη του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου (bulk carrier) στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές, το με σημαία Νήσων Μάρσαλ «SAMJOHN SOLIDARITY», μεταφορικής ικανότητας 180.702 τόνων, ελέγχθηκε από ομάδα πρακτόρων της DEA, του Τελωνείου και την Ακτοφυλακή ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο κόλπο Chesapeake, κοντά στην Ανάπολη της Πολιτείας του Μέριλαντ, με κατεύθυνση τη Βαλτιμόρη.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και διεθνή ναυτιλιακά site στη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν

σε ντουλάπι ιματισμού 20 «τούβλα» κοκαΐνης, συνολικού βάρους ενός κιλού. Οι τοπικές αρχές υπολογίζουν την αξία των ναρκωτικών σε ένα εκατομμύριο δολάρια.
Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν γίνει συλλήψεις.
Το κατασκευής 2010 bulk carrier, που σύμφωνα με την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων equasis διαχειρίζεται εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, είχε αναχωρήσει από το Ρότερνταμ με προορισμό τη Βαλτιμόρη.
Όπως επισημαίνουν ναυτιλιακά site η διαδρομή του πλοίου «είναι μια ασυνήθιστη οδός διακίνησης ναρκωτικών και η ποσότητα της κοκαΐνης ασυνήθιστα μικρή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις