Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Δείτε σε βίντεο: Πως βρήκαν οι Λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα σε φορτηγό ναρκωτικά αξίας 1,7 εκατ. €

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού Σώματος έπεσε μεγάλο φορτίο με υδροπονική κάνναβη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Οι λιμενικές αρχές είχαν πληροφορίες για το παράνομο φορτίο, που ερχόταν από Ιταλία και το απόγευμα της Πέμπτης 1 Απριλίου έστησαν «μπλόκο» στο λιμάνι μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο «Βλαντ».
Το ύποπτο φορτηγό αυτοκίνητο ξεφορτώθηκε, όπως μετέδωσε το  thespro.gr, από το επιβατηγό οχηματαγωγό «Asterion II», που ερχόταν στο πλαίσιο του προγραμματισμένου δρομολογίου του από τη Βενετία και αμέσως ξεκίνησε η έρευνά του.
Μέσα σε λίγη ώρα ο «Βλαντ» άρχισε να γαβγίζει υποδεικνύοντας το σημείο, όπου ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά.
Οι λιμενικοί έκαναν έρευνα και στη «καρότσα» του φορτηγού, ανάμεσα σε διάφορα χαρτόκουτα με φορτίο, εντόπισαν 254 στεγανοποιημένες συσκευασίες με υδροπονική κάνναβη συνολικού βάρους 282 κιλών και 660 γραμμαρίων. Η αξία της υπολογίζεται ότι ξεπερνάει το 1.766.000 €!

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι η υδροπονική κάνναβη  παράγεται σε εσωτερικούς χώρους.
«Η καλλιέργεια εσωτερικού χώρου πραγματοποιείται στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη», αναφέρεται στην Ετήσια Έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών για την Ελλάδα (2019).
Σ’ αυτή σημειώνεται ακόμα ότι στους εσωτερικούς χώρους με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι «εγκληματικές ομάδες {μπορούν} να δημιουργήσουν (…) συνθήκες που προσομοιάζουν ή είναι καλύτερες από το εξωτερικό περιβάλλον, στο οποίο συνήθως αναπτύσσονται τα φυτά κάνναβης».
Έτσι, το παραγόμενο είδος θεωρείται ότι έχει πιο ισχυρή επίδραση από τη κάνναβη που καλλιεργείται σε ανοιχτές εκτάσεις αλλά και αυξημένο κόστος παραγωγής, άρα και τιμή διάθεσης.
Μετά την ανεύρεση του παράνομου φορτίου οι λιμενικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του φορτηγού και στη σύλληψη του 55χρονου Έλληνα οδηγού του φορτηγού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις