Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Διήμερο κινητοποιήσεων 3 και 5/4 του Εργατικου Κέντρου Πειραιά. Τα αιτήματα και ποιοί συμμετέχουν

 Διήμερο κινητοποιήσεων πραγματοποιούν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ), σωματεία και μαζικοί φορείς της πόλης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στον χώρο της Υγείας αλλά και για το Περιβάλλον, με επίκεντρο τους προωθούμενους σχεδιασμούς για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι εκτός από τη προσκείμενη στο ΚΚΕ συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ, που έχει την πλειοψηφία στη Διοίκηση του ΕΚΠ, στις δύο κινητοποιήσεις συμμετέχουν και καλούν η Νομαρχία Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στο Λιμάνι», που πρόσκειται στην εξωκοινοβουλευτική οργάνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
«Στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται, λόγω των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας,

απαιτείται η συστράτευση εργαζομένων, κατοίκων και φορέων για ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και για τη διεκδίκηση ενός πλαισίου πολιτικών που θα αποσκοπεί στην  ενίσχυση της δημόσιας υγείας, καθώς και στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και του περιβάλλοντος», αναφέρεται, χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ
•     Η αρχή των κινητοποιήσεων γίνεται το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Απρίλη στο Πασαλιμάνι.
Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΠ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση «έχει αφήσει "γυμνό" το δημόσιο σύστημα Υγείας» και «την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, οι κλινικάρχες, όπως το "Metropolitan" στον Πειραιά, με τεράστιες υποδομές, θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού».
Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται και τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η ρυπογόνα βιομηχανική δραστηριότητα, η επιχειρηματική δράση στο λιμάνι η οποία τσακίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
«Λέμε "όχι" στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των κατοίκων της περιοχής. Εναντιωνόμαστε συνολικά στο masterplan της COSCO. Στους σχεδιασμούς που θέλουν να μετατρέψουν τις γειτονιές του Πειραιά σε περιοχές μεταφόρτωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων. Να φύγουν τα "καζάνια του θανάτου" από Πέραμα και Δραπετσώνα», σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση.

Από προηγούμενη κινητοποίηση του
ΕΚΠ

Να σημειωθεί ότι το Εργατικό Κέντρο Πειραιά είχε πραγματοποιήσει και στις 23/3 κινητοποίηση έξω από το «Μετροπόλιταν» στο Νέο Φάληρο διεκδικώντας την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ως μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας στο «μάχη» με τον κορωνοϊό.
•    Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 5 Απρίλη στις 5.30 το απόγευμα με αποκλεισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Μεσογείων 119).
Η πρωτοβουλία για τη κινητοποίηση ανήκει στη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής, που είχε πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 29/ μεγάλη αυτοκινητοπομπή σε Πετρούπολη, Καματερό, Ανω Λιόσια και Ασπρόπυργο - για να σταματήσει «το νέο έγκλημα της επέκτασης της χωματερής στη Φυλή, που σχεδιάζουν κυβέρνηση και Περιφέρεια».

Όπως σημειώνει σε κάλεσμά της η Επιτροπή: «Συνεχίζουμε! Ολοι στο πόδι - Ξεσηκωμός! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, γιατί δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με το σκουπιδαριό, με τη ρύπανση και τον καρκίνο. Δεν έχουμε δύο ζωές, να τους χαρίσουμε αυτή! Ολοι στον αγώνα!».
Τη συμπαράστασή του στον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής εκφράζει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση παίρνουν και φορείς από το κέντρο της Αθήνας.
Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με διεκδικήσεις ενάντια στη ρυπογόνα βιομηχανική δραστηριότητα στο λιμάνι και στην εγκληματική διαχείριση των απορριμμάτων, αφού σχεδιάζεται η εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, ενώ ήδη λειτουργεί Σταθμός Μεταφόρτωσης στην καρδιά του Περάματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις