Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Polygreen: Ανοίγει "φτερά" με επενδύσεις 20 εκατ. €. Από τον Πειραιά σε όλο τον κόσμο

Με ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ η εταιρεία Polygreen, μέλος του Ομίλου Polyeco της γνωστής στον Πειραιά οικογένειας Πολυχρονόπουλου, ανοίγει τα «φτερά» της για το 2021.
«Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε σε όποια περιοχή του κόσμου είναι έτοιμη να υποδεχτεί τις επενδύσεις μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Polygreen Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος παρουσιάζοντας σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου το όραμα και το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, που το 2020 είχε κύκλο εργασιών της τάξης των 60 εκατομμυρίων ευρώ.
Η εταιρεία, που  επικεντρώνεται στις αγορές των περιβαλλοντικών υπηρεσιών και των λύσεων κυκλικής οικονομίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, φιλοδοξεί να εφαρμόσει το ρητό «μηδέν άγαν» (=τίποτα υπερβολικό) στην κυκλική οικονομία, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι όλα αξιοποιούνται.
Από εκεί και πέρα, ο κ. Πολυχρονόπουλος αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη επιχείρηση απορρύπανσης στον Μαυρίκιο, που πραγματοποίησε, σε χρόνο- ρεκόρ η εταιρεία, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού προγράμματος η εταιρεία θα προχωρήσει:
1.    Στη δημιουργία νέων γραφείων στη Σαουδική Αραβία
2.    Θα ιδρυθεί ναυτική εταιρεία η οποία θα προχωρήσει στην αγορά ειδικών αντιρρυπαντικών πλοίων για την αντιμετώπιση των θαλασσίων ρυπάνσεων.
3.    Θα ξεκινήσει η κατασκευή εργοστασίου στη Σαουδική Αραβία για την παραγωγή εναλλακτικών πρώτων υλών μέσω της επεξεργασίας αποβλήτων, που θα επιτρέψει στην εταιρεία να προχωρήσει σε νέες συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες, διεθνούς βεληνεκούς.
Η Polygreen δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη καινοτομία και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονόπουλος στόχος είναι να μεταφέρουμε την καινοτομία παγκοσμίως ξεκινώντας από την Ελλάδα.
Ο ίδιος απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις εξήγησε ότι δεν ενδιαφέρει την  εταιρεία η συμμετοχή της στην διαχείριση αστικών αποβλήτων μέσω ΣΔΙΤ, όπως προωθείται από τα κυβερνητικά σχέδια, λέγοντας  ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανακύκλωση «ειδικών ρευμάτων αποβλήτων»
«Έχουμε ήδη αναπτύξει γραμμή ανακύκλωσης γοπών τσιγάρου, πράγμα που δεν υπάρχει παγκοσμίως και βασίζεται σε μια καινοτόμα μεθοδολογία, που αναπτύσσουμε. Εάν κάποιος συγκεντρώνει γόπες τσιγάρων ευχαρίστως να τις ανακυκλώσουμε. Ήδη, μελετάμε και την ανάπτυξη και άλλων ρευμάτων αποβλήτων», είπε ο κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος.
Όπως προαναφέρθηκε η Polygreen αναπτύσσεται στο εξωτερικό και αποτελεί κομμάτι του Ομίλου Polyeco, που ανήκει στην οικογένεια του κ. Γιάννη Πολυχρονόπουλου, με μεγάλη και πολύπλευρη κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα στον Πειραιά.
Η Polygreen  έχει 200 άτομα προσωπικό ενώ 7 άτομα εργάζονται στο τμήμα της έρευνας ενώ η Polyeco έχει 150 άτομα προσωπικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις