Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Αποκολλήθηκε το προσαραγμένο πλοίο στο Σουέζ. Μέσα στην ημέρα ξεκινάει η ναυσιπλοΐα

Τελειώνει ο αποκλεισμός της διώρυγας του Σουέζ μετά από τις επιτυχημένες προσπάθειες αποκόλλησης του γιγαντιαίου πλοίου μεταφοράς κοντέινερ «Ever Given», που έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας 29/3.
Όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης το πλοίο μετακινήθηκε από την αρχική θέση της προσάραξης και εκφράζονται βάσιμες ελπίδες ότι πολύ σύντομα είτε θα αποκολληθεί πλήρως είτε θα τοποθετηθεί δίπλα στην ανατολική όχθη της διώρυγας ώστε να απελευθερωθεί ξανά η ναυσιπλοΐα.
Ο Richard Mead, διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εφημερίδας Lloyd's List, μιλώντας σήμερα στο BBC επιβεβαίωσε ότι το πλοίο είχε αποκολληθεί περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα τοπική ώρα (3.30 ώρα Ελλάδας) και πρόσθεσε ότι «είναι σαφές ότι το κανάλι του Σουέζ θα ξεκινήσει να ανοίγει ξανά στην κυκλοφορία αργότερα σήμερα, αφού έχουν κάνει πλήρη επιθεώρηση».
Σύμφωνα με στοιχεία της μεγάλης δανέζικης εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk σε όλο το διάστημα που είχε μείνει κλειστή η διώρυγα του Σουέζ συγκεντρώθηκαν και αναμένουν να περάσουν περίπου 300 πλοίου. Μόνο η Maersk και ι συνεργάτες της έχουν «μπλοκαρισμένα» 27 πλοία ενώ σε άλλα 15 πλοία δόθηκε εντολή να αλλάξουν κατεύθυνση και να πλεύσουν γύρω από το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος στη Νότιο Αφρική για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους από ή προς τα λιμάνια της Δυτικής; Ευρώπης.
Για να διαβάσετε τις προηγούμενες αναρτήσεις του pireas2day.blogspot.gr για το θέμα πατήστε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις