Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Ανοίξτε το κείμενο και δείτε εντυπωσιακές εικόνες από τον γαλανόλευκο Πειραιά

 Εντυπωσιακές εικόνες από το "γαλανόλευκο" Δημοτικό Θέατρο και τη τοποθέτηση της ελληνικής σημαίας στον όρμο Αφροδίτης στην Πειραϊκή προσέφερε ο Δήμος Πειραιά σε ένα συμβολικό πλέγμα δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.
«Το 2021 είναι μια χρονιά ορόσημο για την πατρίδα μας, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Και πρόσθεσε:

«Ο Πειραιάς δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτόν τον μεγάλο εορτασμό και σε αυτό το πλαίσιο,  σχεδιάσαμε τρεις δράσεις υψηλού συμβολισμού σε τοπόσημα της πόλης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία κόσμου και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Ο Πειραιάς τιμά την ιστορία της χώρας μας, τιμά τους ήρωες του 1821 με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, αλλά και στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι εξαιτίας της πανδημίας. Εύχομαι οι επετειακές μας δράσεις, να γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια τους πολίτες»

Σήμερα, ημέρα του επίσημου εορτασμού τελέστηκε στο επίνειο επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ και ακολουθεί κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη στην Ακτή Τζελέπη στον Πειραιά.
Την ίδια ώρα και μέχρι το μεσημέρι οι σημαίες και τα λάβαρα της επανάστασης, των φορέων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων -που υπό κανονικές συνθήκες θα μετείχαν στην παρέλαση στην πόλη μας- θα κυματίζουν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ένα «μωσαϊκό» τιμής και μνήμης των ηρωικών αγώνων για την απελευθέρωση του Έθνους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις