Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ελληνόκτητο τάνκερ μπήκε με αίτημά του σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊου!

Μια ασυνήθιστη περίπτωση αιτήματος για ακινητοποίηση πλοίου ώστε να μπει σε «καραντίνα» μετά από κρούσματα κορωνοϊου στο πλήρωμα καταγράφεται από διεθνή ναυτιλιακά site.
«Πρωταγωνιστής» το ελληνόκτητο με σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου «Blue Sky», μεταφορικής ικανότητας 99.999 τόνων, που διαχειρίζεται η Estoril Navigation, συμφερόντων Άλεξ Καρυδόπουλου, το οποίο έμφορτο με 100.000 τόνους αργού πετρελαίου σταμάτησε έξω από το λιμάνι της Ισπανικής Λα Κορούνια, ταξιδεύοντας από το Ρότερνταμ προς το Πόρτ Σάϊντ της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με το ναυτιλιακό site fleetmon το «Blue Sky» αγκυροβόλησε έξω από τη Λα Κορούνια και ζήτησε από τις ισπανικές αρχές να διακομιστούν σε νοσοκομείο τρία μέλη του πληρώματος με συμπτώματα κορωνοίου. Η εθνικότητα των τριών ναυτικών, όπως και των άλλων μελών του πληρώματος δεν έχει γίνει γνωστή.
Ωστόσο, εκείνο, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το πλοίο ζήτησε εκτός από τη διακομιδή σε νοσοκομείο των τριών ναυτικών να του επιτραπεί να αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι της Λα Κορούνια για καραντίνα 7 ή 10 ημερών. Πραγματικά οι τρεις ναυτικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και δόθηκε η άδεια ελλιμενισμού.
Όπως αναφέρεται από το site είναι η πρώτη φορά, που ζητείται η άδεια να τεθεί σε καραντίνα το πλοίο και ολόκληρο το πλήρωμα μετά από την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊου σε πλοίο. Εκτιμάται ότι αυτό έγινε είτε επειδή ο πλοίαρχος και οι διαχειριστές είναι πολύ προσεκτικοί είτε επειδή για κάποιο λόγο υπάρχει φόβος να ασθενήσουν και άλλα μέλη του πληρώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις