Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Έχασε τη ζωή του εν πλω 62χρονος πλοίαρχος ελληνόκτητου πλοίου

Το πέρασμα Sibutu Passage, όπου έγινε το
ατύχημα και η πορεία του πλοίου μέχρι
τη Μανίλα. Ο χάρτης είναι από το Google Earth

 Ένας 62χρονος πλοίαρχος από τις Φιλιππίνες έχασε εν πλω τη ζωή του!
Σύμφωνα με το ναυτιλιακό site fleetmon το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 13 Μαρτίου με θύμα τον πλοίαρχο του ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας bulk carrier “Ivestos X”.
Το κατασκευής 2006 “Ivestos X”, μεταφορικής ικανότητας 76598 τόνων, που διαχειρίζεται η Niriis Shipping SA, συμφερόντων των Παντελή και Δημήτρη Γούση, ταξίδευε από την Ινδονησία προς το λιμάνι Μασινλόκ βορειοδυτικά των Φιλιππίνων.
Την ώρα που το πλοίο περνούσε από το πορθμό των Φιλιππίνων, Sibutu Passage, που έχει μήκος περίπου 18 μίλια (29 χιλιόμετρα) ο πλοίαρχος έχασε τις αισθήσεις του πάνω στη γέφυρα. Άλλοι αξιωματικοί του πλοίου ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές και διασώστες επιβιβάστηκαν στο πλοίο αλλά απλώς διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου ναυτικού.
Το “Ivestos X” άλλαξε κατεύθυνση και το πρωί της 16ης Μαρτίου αγκυροβόλησε στη Μανίλα για να γίνουν οι αναγκαίες διατυπώσεις και να ναυτολογηθεί καινούργιος πλοίαρχος. Σύμφωνα, πάντα, με το fleetmon η αιτία θανάτου του 62χρονου Φιλιππινέζου πλοίαρχου δεν έγινε γνωστή, ωστόσο πιθανολογείται ότι ο θάνατος του προήλθε από ανακοπή καρδιάς ή οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις