Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Βίντεο & φωτο από τη κινητοποίηση στο Σχιστό για τη νέα χωματερή. Αύριο αυτοκινητοπορεία στο Κερατσίνι

Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, φορέων της πόλης, κατοίκων και συλλογικοτήτων "ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής για «να τους φορτώσουν για τα επόμενα 30 χρόνια τα σκουπίδια όλης της Αττικής".
Σήμερα από τις 6 το πρωί μέλη όλων των δημοτικών παρατάξεων της πόλης αλλά και παρατάξεων γειτονικών πόλεων προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) ξεκαθαρίζοντας "ότι δεν θα δεχτούμε:
• Καμία διαχείριση απορριμμάτων στο Σχιστό
• Τη Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στα απορρίμματα.
• Την καύση απορριμμάτων
".
 
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται αύριο Τετάρτη 17/1 στις 6 το πρωί, οπότε θα γίνει ξανά αποκλεισμός του Σταθμού Μεταφόρτωσης στο Σχιστό. Εκεί θα φτάσει, περίπου στις 11 το πρωί, αυτοκινητοπορεία προερχόμενη από τη Φυλή, όπου θα γίνει συγκέντρωση έξω από τη χωματερή "κατά των νέων εγκαταστάσεων διαχείρισης σκουπιδιών στη Φυλή και στο Σχιστό".
Η αυτοκινητοπορεία μετά από τη χωματερή του Σχιστού θα συνεχιστεί μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου.
"Καλούμε την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να πάρει σοβαρά υπόψη της, τις αποφάσεις της πόλης και τις διαθέσεις των κατοίκων της. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε την μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής μας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Στο μεταξύ, τη Τετάρτη 17/3 οι Γυναικείοι   Σύλλογοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και   Περάματος «Η   Στοργή   του   Παιδιού» και «Η Εστία της Γυναίκας», αντίστοιχα, θα πραγματοποιήσουν από τις 11 το πρωί εξορμήσεις ενημέρωσης με αφετηρία το Σελεπίτσαρι και την πλατεία Ηρώων Περάματος ενώ από τις 5 το απόγευμα θα βρεθούν στα Λιπάσματα (Κράκαρη).
Οι δύο σύλλογοι και άλλοι φορείς καλούν σε νέα κινητοποίηση στις 19 Μαρτίου, στις 5.30 το απόγευμα, οπότε θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος που θα καταλήξει στον χώρο του ΣΜΑ στο Σχιστό. Αφετηρία θα είναι:
  Για τους μαζικούς φορείς του Κερατσινίου & της Δραπετσώνας το γήπεδο των Σιταποθηκών στην Αμφιάλη (επί της Γαληνού)
   Για τους μαζικούς φορείς του Περάματος το Πορθμείο της πόλης.
Το βίντεο, που ακολουθεί είναι από τον 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις