Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ναρκωτικά συνολικής αξίας άνω των 150.000 € βρήκαν οι Αρχές σε τρία σπίτια σε Κερατσίνι και Πειραιά!

Τρία σπίτια, δύο στο Κερατσίνι και ένα στον Πειραιά, κέντρα διακίνησης ναρκωτικών, ανακάλυψαν τις τελευταίες μέρες οι διωκτικές αρχές, προχωρώντας συνολικά σε 5 συλλήψεις, οι τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός.
Η αξία των ναρκωτικών, χασίς και κοκαΐνη, που κατασχέθηκαν υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 150.000€ αν και ειδικά για την κοκαΐνη οι ποσότητες που θα διοχετεύονταν στο εμπόριο θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις κατασχεθείσες καθώς στο ένα σπίτι στο Κερατσίνι βρέθηκαν υλικά και εξοπλισμός για τη νόθευσή της.
Η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής μετά από έρευνα σε δύο σπίτια, στον Πειραιά και στο Κερατσίνι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στα δύο σπίτια βρέθηκαν 33 κιλά και 124 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης.
Η αξία του χασίς με βάση τις τιμές που αναφέρονται στην Ετήσια Έκθεση για το 2019 του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών –Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (ΣΟΔΝ-ΕΜΠ) ποικίλει ανάλογα με την προέλευσή του. Φθηνότερο είναι το αλβανικό χασίς (η τιμή της ακατέργαστης κάνναβης αλβανικής προέλευσης κυμαίνεται από 1.500- 2.500€ το κιλό) και ακριβότερο το ευρωπαίκό (η τιμή ανά κιλό της ακατέργαστης κάνναβης κυμαίνεται από 3.500- 8.000 €). Χάριν του υπολογισμού χρησιμοποιήσαμε μια μέση τιμή, της ακατέργαστης ελληνικής κάνναβης, που είναι στα 4.000€ το κιλό.
Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στα δύο σπίτια συνελήφθησαν 4 άτομα (ένας 26χρονος αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 29, 28 και 50 ετών) και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.800 €, 98 δολαρίων και 5.000 λέκ Αλβανίας, μεταλλική σιδερογροθιά και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Νέα έρευνα στο Κερατσίνι

Στο μεταξύ το απόγευμα της Πέμπτης στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι ενός 26χρονου στο Κερατσίνι, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν ναρκωτικά αξίας άνω των 13.000 €
Συγκεκριμένα, σε διάφορους χώρους του σπιτιού βρέθηκαν:
•    424,2 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, που η αξία της υπολογίζεται, σύμφωνα, πάντα, με μια μέση τιμή, όπως προκύπτει από την παραπάνω έκθεση, σε 6.363 € και 0,5 γραμμάριο κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).
•    90,8 γραμμάρια κοκαΐνης, που η αξία της ξεπερνάει τα 7.264€.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με την Έκθεση των ελληνικών αρχών η τιμή της κοκαΐνης στην Ελλάδα για το έτος 2019 κυμάνθηκε από 50 μέχρι 120 ευρώ. Χάριν του υπολογισμού χρησιμοποιήσαμε μια μέση τιμή των 80€.
Ωστόσο, τα έσοδα από τη πώλησή της θα ήταν πολλαπλάσια καθώς στο σπίτι βρέθηκαν δύο συσκευασίες με χημική ουσία, κατάλληλης για νόθευση κοκαΐνης συνολικού βάρους 926 γραμ. Κατά συνέπεια με τη νόθευση της καθαρής κοκαίνης οι δόσεις θα αυξάνονταν.

Τέλος, στην έρευνα, που έγινε με τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου βρέθηκαν, ακόμα, στο υπνοδωμάτιο, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από μια ντουλάπα ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα, ένα περίστροφο, μία σιδερογροθιά και ένα αεροβόλο πιστόλι.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας  πιθανόν κοκαΐνης και μία ανοξείδωτη πρέσα με χειροκίνητη μανιβέλα συμπίεσης κάνναβης αλλά και το χρηματικό ποσό των 15.530€.


Οι φωτογραφίες είναι από την Αστυνομία και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις