Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Συνελήφθη 34χρονος για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στη Φαβέλα στον Πειραιά

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης 14/1 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ένας 34χρονος, μέλος της «Χρυσής Αυγής», που καταζητείτο μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Πειραιά.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9.84» (για να δείτε τη σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ) πρόκειται για τον Σωτήρη Δεβελέκο, ο οποίος συνελήφθη στη Ραφήνα.
Κατά την Αστυνομία ο 34χρονος κατηγορείται «για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, και του εμπρησμού κατά συναυτουργία, εκ του οποίου προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, πράξεις που έλαβαν χώρα την 25-2-2018 στον "Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα" στην περιοχή του Πειραιά».
Διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το αποτύπωμα του είχε ταυτοποιηθεί στον Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά μετά από επίθεση ομάδας «Χρυσαυγιτών»,  που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεταξύ άλλων και της δικηγόρου της οικογένειας του Π.Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου.
Ο Δεβελέκος είχε κληθεί να εμφανιστεί για ν’ απολογηθεί στον ανακριτή τον περασμένο Οκτώβριο αλλά δεν εμφανίστηκε με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά για την εκτέλεση του εντάλματος και μετά την απολογία του θ’ αποφανθούν ανακριτής και εισαγγελέας για τον εάν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις