Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Που σχεδιάζεται να γίνει λιμανάκι σκαφών αναψυχής στη Σαλαμίνα. Δείτε το χάρτη

 

Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την κατασκευή λιμενίσκου σκαφών αναψυχής στη Σαλαμίνα.
Ήδη, η Περιφέρεια Αττικής «τρέχει» διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και προέγκριση χωροθέτησης για την κατασκευή λιμενίσκου σκαφών αναψυχής στη Σαλαμίνα, προϋπολογισμού 73.746 €.
Από τα στοιχεία της μελέτης φαίνεται ότι ο λιμενίσκος εξετάζεται να γίνει στην κεντρική Ακτή Καραϊσκάκη, στην περιοχή από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου μέχρι τον υφιστάμενο βόρειο μώλο του λιμένα.
Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται ο λιμενίσκος να οριοθετείται ως εξής:
«Ο λιμενίσκος οριοθετείται, προς δυτικά και νότια, από έναν προσήνεμο μώλο, εκτιμώμενου συνολικού μήκους 550 μέτρων (σ.σ. που θα κατασκευαστεί) και προς ανατολικά από τον υφιστάμενο βόρειο μώλο του λιμένα. Επίσης θα απαιτηθεί η κατασκευή ενός παραλιακού κρηπιδώματος, παράλληλου με την Ακτή Καραϊσκάκη, μήκους περίπου 300 μ..».
Σε αυτή τη πολύ αρχική φάση ο μελετητής θα κάνει τις εξής εργασίες:
Α) Μελέτη Τοπογραφίας: Θα γίνει βυθομετρική αποτύπωση του θαλάσσιου χώρου της περιοχής ενδιαφέροντος νότια της Ακτής Καραϊσκάκη, από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου μέχρι τον υφιστάμενο βόρειο μώλο του λιμένα. Παράλληλα θα γίνει τοπογραφική αποτύπωση της παράκτιας ζώνης νότια της Ακτής Καραϊσκάκη.
Β) Μελέτη Λιμενικών Έργων:  Θα σχεδιαστεί και μελετηθεί, σε επίπεδο προκαταρκτικής μελέτης, ο λιμενίσκος των σκαφών αναψυχής. Ο λιμενίσκος οριοθετείται, προς δυτικά και νότια, από έναν προσήνεμο μώλο, εκτιμώμενου συνολικού μήκους 550m και προς ανατολικά από τον υφιστάμενο βόρειο μώλο του λιμένα. Επίσης θα απαιτηθεί η κατασκευή ενός παραλιακού κρηπιδώματος, παράλληλου με την Ακτή Καραϊσκάκη, μήκους περίπου 300m.
Γ) Περιβαλλοντική Μελέτη.
Σύμφωνα με τη προκήρυξη η καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής – αποσφράγισης των προσφορών είναι η 29/10/2020, ημέρα  Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις