Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Ποια θα είναι η κατάσταση στα σχολεία Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Οι παραλείψεις της κυβέρνησης & οι ενέργειες του Δήμου να καλύψει κενά

Αδράνεια της κυβέρνησης να «προετοιμάσει με ιδιαίτερη προσοχή και ασφάλεια την επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία, αλλά και να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας», καταγγέλλει ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ο Δήμος θα καλύψει, με δικές του δυνάμεις, κενά στον τομέα της καθαριότητας.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, αφού υπογραμμίζει ότι «τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για σοβαρούς παιδαγωγικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους. Ωστόσο, πρέπει να ανοίξουν παρέχοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες», παραθέτει τα εξής στοιχεία για το κρίσιμο τομέα της καθαριότητας των σχολείων:
•    Σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα λειτουργούν 32 νηπιαγωγεία, 25 δημοτικά σχολεία, 11 γυμνάσια και 6 λύκεια, στα οποία φοιτούν 11.500 μαθητές.
Στον Δήμο υπηρετούν 18 μόνιμες σχολικές καθαρίστριες.
Βρεττάκος: «Ζητήσαμε, παίρνοντας υπόψη μας τις ανάγκες των σχολείων της πόλης, 65 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης με στόχο σε κάθε σχολική μονάδα να υπάρχει ένας εργαζόμενος που σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου θα το διατηρεί ασφαλές για τα παιδιά»
«Μας ενέκριναν 41 εργαζόμενους πλήρους ωραρίου και 9 μειωμένου, κάτι που δεν καλύπτει τις ανάγκες μας». (σ.σ. Σύνολο 50)
«Το σίγουρο είναι ότι αυτό το κενό θα το καλύψει ο Δήμος με τις δικές του δυνάμεις, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.».
Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σημειώνει ακόμα ότι:
«Τη μέρα του Αγιασμού τα σχολεία μας θα είναι έτοιμα από υγειονομική άποψη (απολυμάνσεις, καθαριότητα) να υποδεχθούν όλα τα παιδιά. Ταυτόχρονα, όλα τα σχολεία είναι εφοδιασμένα και θα συνεχίσουν να είναι με όλα τα αναγκαία μέσα (καθαριστικά, απολυμαντικά, αντισηπτικά), για να μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να προστατεύονται.
Τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών αποφάσισαν να χορηγήσουν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μάσκες, χρηματοδοτώντας την ΚΕΔΕ και όχι τους Δήμους ξεχωριστά, όπως θα ήταν το ορθό, ισχυριζόμενα μάλιστα ότι θα φτάσουν έγκαιρα στα σχολεία
».
Εκεί, όμως, που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όπως σημειώνει και ο κ. Βρεττάκος, είναι σε ότι αφορά τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη.
Βρεττάκος: «Στον δήμο μας τα περισσότερα τμήματα έχουν πάνω από 20 μαθητές μέσα σε κάθε σχολική τάξη. Είναι προφανές ότι μια ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί λιγότερα παιδιά στις τάξεις με περισσότερους εκπαιδευτικούς, ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που θα δημιουργηθούν . Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία και να ανοίξουν τα σχολεία με όσο γίνεται καλύτερους όρους. Για να συμβεί αυτό υπάρχουν λύσεις που μπορούν ακόμα και τώρα να εφαρμοστούν, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση και γενναία χρηματοδότηση, από την πλευρά της κυβέρνησης. Αυτή πρέπει να είναι η απαίτηση των Δήμων, της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και συνολικά της κοινωνίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις