Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

«Πόλεμος» στη πλατεία Καρπάθου! Οι αντιδράσεις στο fb, το αποτέλεσμα ενός γκάλοπ και η χρυσή τομή

«Πόλεμος» στη πλατεία Καρπάθου! Η πρόθεση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει, στο πλαίσιο μιας μεγάλης ανάπλασης της πλατείας, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στο fb, κυριαρχούν οι αντιδράσεις, όπως και στην έρευνα κοινής γνώμης  δημοφιλούς πειραϊκής ιστοσελίδας (www.pireaspiraeus.com). Παράλληλα,
πολλοί κάτοικοι μπόρεσαν και τοποθετήθηκαν σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο από την οποία προέκυψαν τρία ενδιαφέροντα στοιχεία:
1.    Όλοι συμφωνούν για την αναγκαιότητα της ανάπλασης της πλατείας Καρπάθου, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
2.    Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν η δημιουργία γηπέδου 5Χ5 στη πλατεία είναι σύμφωνη με τους πολεοδομικούς Κανονισμούς, με αποτέλεσμα να πιθανολογείται σφόδρα ότι τυχόν προσφυγή στη Δικαιοσύνη θα γίνει αποδεκτή δημιουργώντας εμπόδια σε όλο το έργο.
3.    Πρέπει, όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για Όλους», καθηγητής του Πολυτεχνείου, Νίκος Μπελαβίλας, «να βρούμε το συμβιβασμό και την ενδιάμεση κατάσταση να αθλούνται τα παιδιά, αλλά να μη διαλύσουμε την πλατεία».

Το σχέδιο του γηπέδου στη πλατεία. Από τη  "Κοινωνική"
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι, όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Νικήτας Γκόλφης, σε συνέντευξή του, στη πειραϊκή εφημερίδα «Κοινωνική», είναι το γήπεδο, που θα δημιουργηθεί από το μεριά του σχολείου τις πρωινές ώρες να «χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους μαθητές του 34ου δημοτικού σχολείου, ενώ τις απογευματινές ώρες θα είναι ανοιχτό για τα παιδιά της περιοχής».
«Αφελής ερώτηση: Θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης του γήπεδου από τα παιδιά δωρεάν??? Γιατί και στα Βοτσαλάκια τα πολυδιαφημιζόμενα γήπεδα άθλησης για τα Πειραιωτόπουλα, μόνο δωρεάν δεν είναι !!!», διερωτήθηκε, σε σελίδα στο fb, που έχει αναπτυχθεί σχετικός διάλογος, μια κυρία με το όνομα «Eleni Kyriazakou».
«Αντι να δημιουργηθεί ενας ενιαιος χωρος με παιδικες χαρες, για διαφορες ηλικιες, οπως ειναι στο Π. Φάληρο ή στο Νιάρχο, στις οποιες παιδικες χαρές θα απασχολούνται ολα τα παιδιά. Θέλουν να φτιάξουν γήπεδο 5×5 το οποίο θα εξυπηρετήσει στο τελος τους λιγους ... Οπως συμβαίνει με τα γήπεδα μπασκετ Φοίνικα και Πορφύρα, (κλειδωμένα για τους δημοτες», σχολίασε ένας άλλος συνομιλητής με το όνομα «Αυγουστής Βιντζηλαίος»
Από τη πλευρά του ο κ. Γκόλφης, στην ίδια συνέντευξη, επεσήμανε ότι θα ανακατασκευαστεί πλήρως η παιδική χαρά με πιστοποιημένα τελευταίας τεχνολογίας όργανα για τα παιδιά της περιοχής και πως στην πλατεία θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη. Τέλος υπογράμμισε πως με την ολοκλήρωση του έργου, η πλατεία θα γίνει  σημείο αναφοράς τόσο για τα παιδιά όσο και για τις μεγαλύτερες ηλικίες.
Να σημειωθεί ότι για το θέμα έκανε μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση η πειραϊκή ιστοσελίδα www.pireaspiraeus.com, στην οποία το 70,97% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο κατασκευής γηπέδου στη πλατεία Καρπάθου.
Από το Pireaspiraeus.com
@ (Σχόλιο) Δήμαρχε, δεν χρειάζονται «πεισματικές» ενέργειες. Εάν δεν έχεις πειστεί από τους αντιδρώντες, που όπως είναι εμφανές δεν προέρχονται από μια παράταξη ούτε κινούνται από αντιπολιτευτική διάθεση, κάνε μια μεγάλη διαβούλευση και αναζήτησε τη «χρυσή τομή», ν’ αθλούνται τα παιδιά χωρίς να καταστραφεί η πλατεία και χωρίς να «κλείσουν» και τα τριγύρω καταστήματα. Η «χρυσή τομή» είναι πάντα η καλύτερη λύση.


2 σχόλια:

  1. Από την απάντηση του κ. Γκολφή βγαίνει ένα κακό συμπέρασμα και ευθύνες, εάν συμβεί κάποιο ατύχημα. Θα πρέπει άμεσα τα εγκαταστημένα προ 2ετίας παιχνίδια, να αντικατασταθούν με πιστοποιημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή επισήμανση. Συμφωνούμε απόλυτα!

      Διαγραφή

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις