Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για εξαγωγές (ναυτιλιακού εξοπλισμού) που άρχισαν από το 2016!

Με… άδεια χέρια γύρισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης από το ταξίδι στη Κίνα ή απλά η κυβέρνηση ψάχνει αφορμές για να πανηγυρίσει…. επιτυχίες;
Η απάντηση θα δοθεί από το κάθε αναγνώστη. Τα δεδομένα, όμως, έχουν ως εξής:
•    Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από το επίσημο ταξίδι του στη Κίνα και τους… πανηγυρισμούς για τις συμφωνίες, που έγιναν ακολούθησε επίσκεψη του προέδρου της Cosco στο Υπουργείο Ναυτιλίας, μετά από την οποία ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωνε, μεταξύ άλλων, ότι:
«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της COSCO κάπτεν XU και για συνεργασία σε άλλους τομείς που συνάδουν με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα, όπως στον τομέα της κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού.
Την ώρα που οι Έλληνες πλοιοκτήτες επενδύουν στα κινεζικά ναυπηγεία ήρθε η ώρα και τα κινεζικά ναυπηγεία να υποδεχθούν τους Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού
».
Ακολούθησε μια ακόμα πιο… πανηγυρική δήλωσή του προέδρου του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίκδη, που υπογράμμισε:
«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη για το γεγονός ότι με δική του παρέμβαση ύστερα και από την προτροπή του ΕΒΕΠ ανοίγει μία «μεγάλη πόρτα» στα Κινεζικά ναυπηγεία για τις ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν εξοπλισμούς για πλοία. Οι ελληνικές επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραϊκού χώρου που κατασκευάζουν όλων των τύπων υλικά και εξοπλισμούς για πλοία αξίζουν της προσοχής όχι μόνο των Κινεζικών ναυπηγείων, στα οποία Έλληνες εφοπλιστές κτίζουν πλοία τους, αλλά και γενικότερα των Ασιατικών και Ευρωπαϊκών ναυπηγείων».
Και καλά ο κ. Πλακιωτάκης, αλλά ο κ. Κορκίδης δεν γνωρίζει ότι η «μεγάλη πόρτα» στα κινέζικα ναυπηγεία» έχει ανοίξει από πολύ νωρίτερα;
Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2017, όπως διαβάζαμε σε σχετική ανακοίνωση μια «υψηλόβαθμη επιχειρηματική αποστολή, η οποία διοργανώθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κίνας (CCCME – China Chamber of Commerce for Import/Export of Machinery and Electronic Products), επισκέφθηκε χθες το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά».
Στη διάρκεια της συνάντησης η  πρόεδρος των Ελλήνων κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού (Hemexpo), κυρία Ε. Πολυχρονοπούλου, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας, που είχε συνάψει η “Hemexpo” με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κίνας (CCCME), τόνιζε την πετυχημένη συνεργασία τους με τα Κινεζικά Ναυπηγεία:
«… Σήμερα, τέσσερις από τις εταιρείες μέλη του CCCME ήρθαν στην Ελλάδα, προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για νέες συνεργασίες προώθησης “έξυπνων” λύσεων για τα πλοία και την περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα στις επιχειρήσεις των δύο χωρών», δήλωνε η κ. Πολυχρονοπούλου, η οποία ένα χρόνο νωρίτερα συμμετείχε σε αποστολή επιχειρηματιών, που συνόδευε τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε ταξίδι στην Κίνα.
Απλά, να σημειώσουμε ότι η ίδια συμμετείχε και σε αποστολή επιχειρηματιών, που συνόδευε τον κ. Μητσοτάκη.

@ (Σχόλιο): Οι ίδιοι επιχειρηματίες πάνε και έρχονται με τους πρωθυπουργούς, που αλλάζουν. Κάθε φορά τα ίδια μεγάλα λόγια. Όμως, με τέτοια… πυροτεχνήματα δεν έρχεται η ανάπτυξη. Εάν ήταν θα είχε έρθει από τα προηγούμενα χρόνια…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις