Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Νερά από τη βροχή βάζει το ταβάνι σχολείου του Πειραιά! Δείτε τις φωτογραφίες

Απίστευτο! Με τη πρώτη βροχή άρχισε να στάζει νερά το ταβάνι και οι τοίχοι του 3ου Γενικού Λυκείου Πειραιά, που βρίσκεται στην οδό Μαυρομιχάλη, στην Αγία Σοφία.
Το θέμα αποκαλύπτεται από καταγγελία του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών των δημόσιων σχολείων του Πειραιά, την ΕΛΜΕ Πειραιά, την οποία προώθησαν στην Βουλή τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Β’ Πειραιά, Διαμάντω Μανωλάκου.
«Η ΕΛΜΕ Πειραιά κατέγραψε την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο 3ο ΓΕΛ Πειραιά
(σχολειό που στεγάζεται και η ΕΛΜΕ μας), όπου το ταβάνι έχει διαβρωθεί και στάζουν μέσα στο σχολείο νερά! Σε άλλο σημείο, έχει ανοίξει ο τοίχος (αρμοί) και επίσης τρέχουν νερά. Το ταβάνι έχει τόσο διαβρωθεί που είναι θέμα χρόνου να αποκολληθεί κομμάτι του και να πέσει σε κάποιο κεφάλι μαθητή ή εκπαιδευτικού», καταγγέλλει η ΕΛΜΕ παραθέτοντας τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες, που δημοσιεύουμε.


Η ΕΛΜΕ επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες για αυτή την κατάσταση στον Δήμο Πειραιά, στον οποίο είχε στείλει, από τον περασμένο Φεβρουάριο, έγγραφο για το συγκεκριμένο σχολείο, χωρίς να έχει γίνει τίποτα.
«Η ΕΛΜΕ με ανακοινώσεις της και κυρίως με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στους Δήμους (και ιδιαίτερα το Δήμο Πειραιά) έχει αναδείξει τα τεράστια προβλήματα στα σχολικά κτίρια, αλλά και στο συγκεκριμένο σχολείο.
Το ίδιο έχει κάνει και το σχολείο με έγγραφο που έχει στείλει στο Δήμο Πειραιά από το Φεβρουάριο του 2019, χωρίς να γίνει καμία αναγκαία παρέμβαση μέχρι τώρα!
Είναι σοβαρές οι ευθύνες και της Δημοτικής Αρχής που, όπως φαίνεται και σε αυτή την περίπτωση, αλλά και άλλες περιπτώσεις, δεν έχει στις προτεραιότητες της την σχολική στέγη.
Δεν πάει άλλο! Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της ΚτυΠ Α.Ε. (πρωην ΟΣΚ) του Δήμου Πειραιά, πριν να είναι αργά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις