Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Το mall του ΟΛΠ θα είναι 6,5 φορές μεγαλύτερο από τη "παγόδα"! Τι συνέπειες θα έχει στο περιβάλλον

Τρεις περιβαλλοντικές «βόμβες» κρύβει το Επιχειρησιακό Σχέδιο (master plan) του ΟΛΠ ενώ απειλούνται περίπου 20.000 θέσεις εργασίας στη ναυπηγοεπισκευή!
Ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για Όλους», καθηγητής του ΕΜΠ, Νίκος Μπελαβίλας παρουσίασε, σε συνέντευξη τύπου, τις άγνωστες πλευρές του mall, που σχεδιάζει να κατασκευάσει ο ΟΛΠ, σε συνδυασμό με επιβατικό σταθμό, στη νέα προβλήτα κρουαζιέρας.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Μπελαβίλας πρόκειται για ένα τριώροφο κτήριο, 6,5 φορές μεγαλύτερο, από τη «παγόδα» (!), στο οποίο
στο ισόγειο θα υπάρχει το duty free και ο επιβατικός σταθμός και στους δύο ορόφους θα λειτουργούν καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, κινηματογράφοι κ.λπ.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι κυκλοφοριακή μελέτη δείχνει πως από τη λειτουργία ενός τέτοιου mall θα υπάρξει αύξηση κατά 10% του κυκλοφοριακού φόρτου τις καθημερινές και κατά 70% τα Σάββατα!
Τέλος κατήγγειλε ότι στην περιβαλλοντική μελέτη δεν υπάρχουν πίνακες με τους ρύπους!
Οι άλλες δύο περιβαλλοντικές «βόμβες» απειλούν το Κερατσίνι και το Πέραμα, αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, στο Κερατσίνι, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος, προβλέπεται η δημιουργία της τέταρτης προβλήτας των εμπορευματοκιβωτίων με 10 γερανογέφυρες, που θα «πνίξουν» την περιοχή του Αγίου Γεωργίου ενώ δεν υπάρχει κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική μελέτη.
Στο Πέραμα, σύμφωνα με τον Γ. Λαγουδάκη, προβλέπεται η δημιουργία ναυπηγείου με εγκαταστάσεις ύψους 22 ή 26 μέτρων.
Τέλος, για τη ναυπηγοεπισκευή, για την οποία προβλέπεται η απομάκρυνση από το νέο Μώλο Δραπετσώνας, ο ναυπηγοεπισκευαστής Β. Κανακάκης παρέθεσε τα εξής στοιχεία:
•    Από 120 θέσεις ναυπηγοεπισκευής μειώθηκαν σε 70- 80 και με το νέο master plan μειώνονται σε 14. Σήμερα, στο κλάδο δραστηριοποιούνται 451 επιχειρήσεις και 1.500 δορυφορικές. Σε κάθε μια απασχολούνται 8- 10 εργαζόμενοι και με τη μείωση της δουλειάς, που έρχεται σημαίνει ότι θα κινδυνεύει η δουλειά για περίπου 20.000 εργαζόμενους!
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, αντιπροσωπεία του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο πρώην γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπρίδης κ.α

2 σχόλια:

  1. Ο Μπελαβίλας έστ και αργά ανακαλύπτει σιγά-σιγά το MASTER PLAN.Όταν οι Πολίτες της Πειραικής εδώ και δυο χρόνια , πληροφορούσαν με ακρίβεια τους κατοίκους για την καταστροφή που έρχεται στον τόπο, αυτός τους λοιδορούσε και τους αποκαλούσε ""ψεύτες ''. Τώρα που η Κυβέρνησή του είναι εκτός εξουσίας ''κάθισε'' και διάβασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις