Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Πόσο ενοίκιο πληρώνει στο Δήμο Πειραιά ο Μάρκος Σεφερλής για το «Δελφινάριο». Γιατί ζητάει και φέτος έκπτωση

Μείωση κατά 20% στο ετήσιο μίσθωμα, που προβλέπεται να καταβάλει στον Δήμο Πειραιά για την χρήση και την εκμετάλλευση του «Δελφινάριου» ζήτησε η εταιρεία «The art of Comedy – Καλλιτεχνικές Παραγωγές Α.Ε.», συμφερόντων του δημοφιλούς ηθοποιού Μάρκου Σεφερλή.
Το θέμα συζητήθηκε την Πέμπτη 10.10.2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ενώ είχε αποφανθεί
ομόφωνα θετικά από τις 25 Ιουλίου το Διοικητικό Συμβούλιο του δημοτικού οργανισμού Ο.Π.Α.Ν (είναι η απόφαση υπ’ αριθμό 73/25.7.2019), που διαχειρίζεται το θερινό θέατρο «Μενάνδρειο», όπως είναι η επίσημη ονομασία του «Δελφινάριου».
Η εταιρεία ζήτησε τη μείωση του μισθώματος επικαλούμενη τη «συνεχιζόμενη οικονομική κρίση» και μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταβάλει για τέταρτη συνεχή χρονιά μειωμένο κατά 20% ετήσιο μίσθωμα.
Το πρώτο αίτημα για την καταβολή μειωμένου μισθώματος έγινε το 2016 και ακολούθησαν ανάλογα αιτήματα το 2017 και το 2018, που επίσης έγιναν αποδεκτά.
Να σημειωθεί ότι η εκμετάλλευση του θεάτρου παραχωρήθηκε, μετά από διαγωνισμό, το 2005 στη συγκεκριμένη εταιρεία και το ετήσιο μίσθωμα ορίστηκε σε 141.000 €. Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε σε 9 χρόνια και έληξε το 2013 αλλά δόθηκε παράταση.
Όπως φαίνεται οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης άρχισαν να γίνονται ορατές στο «Δελφινάριο» από το 2016, οπότε η εταιρεία του Μάρκου Σεφερλή άρχισε να καταθέτει τα αιτήματα μείωσης του μισθώματος κατά 20%, το ανώτερο ποσοστό έκπτωσης, που μπορεί να λάβει βάσει του νόμου.

@ (Σχόλιο) Με ένα πρόχειρο υπολογισμό προκύπτει ότι το μειωμένο μίσθωμα ανέρχεται σε 112.800 €. Εάν σκεφτεί κανένας ότι το «Δελφινάριο» λειτουργεί, ουσιαστικά, τρεις μήνες το χρόνο προκύπτει ότι το μηνιαίο μίσθωμα είναι περίπου 37.600 €. Δεν το λες και μικρό έσοδο για τον Δήμο, οπότε καλό θα είναι να μην το χάσει κι’ αυτό….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις