Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Αγωγή 500.000 € κατέθεσε η Oil One εναντίον του δήμαρχου Κερατσινίου

Αγωγή εναντίον του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου κατέθεσε η εταιρεία Oil One διεκδικώντας το ποσό των 500.000 ευρώ, με την απειλή προσωποκράτησης για ένα χρόνο.
Το δικόγραφο, που αποτελείται από 30 σελίδες, κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Πειραιά και αποκαλύφθηκε μετά από δήλωση του δημάρχου, ο οποίος αποδίδει την προσφυγή της εταιρείας σε μια προσπάθεια
«να εκβιάσει, να φιμώσει και να ακυρώσει δικαστικά τον αγώνα μιας ολόκληρης περιοχής».
Ο κ. Βρεττάκος στη δήλωσή του σημειώνει ακόμα ότι:
«Με την αγωγή που κατέθεσε η Oil One επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον και να στείλει παντού το μήνυμα ότι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών βρίσκονται πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Η κίνηση της εταιρείας δεν στρέφεται απλά στο πρόσωπο ενός δημάρχου, έχει έναν ευρύτερο στόχο: Να απειλήσει ανοιχτά όσους και όσες συνεχίζουν και τολμούν να μιλάν τη γλώσσα της αλήθειας και να παλεύουν κατά της καταστροφής της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και του τόπου τους. Τα μεγάλα συμφέροντα επιχειρούν να εκφοβίσουν τον κάθε έναν και την καθεμιά από εμάς που κινητοποιούμαστε υπέρ των δικαιωμάτων μας και των ελευθεριών μας. Δεν τους κάναμε εξαρχής τη χάρη να σιωπήσουμε και να υποταχθούμε, δεν θα τους την κάνουμε και τώρα. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός, δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου».
Και καταλήγοντας ο δήμαρχος κάνει την παρακάτω πρόσκληση:
«Καλώ κάθε πολίτη, κάθε εκλεγμένο ή μη δημόσιο πρόσωπο, κάθε κόμμα, κάθε φορέα και συλλογικότητα να πάρει δημόσια θέση ενάντια στις απαράδεκτες αυτές μεθόδους. Όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στη μόλυνση της περιοχής και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής δεν εκβιάζεται, δεν φιμώνεται και δεν ποινικοποιείται. Να στείλουμε επίσης, το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, ώστε να απομακρυνθούν από τα σπίτια και τα σχολεία μας η Oil One, το τσιμεντάδικο της Lafarge και οι δεξαμενές πετρελαίου των ΕΛΠΕ».
Στη πρόκληση του δημάρχου ανταποκρίθηκε, ήδη, η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέδωσε ανακοίνωσή συμπαράστασης αλλά και ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ίδιου κόμματος Θοδωρής Δρίτσας ζητάει ν’ ανακληθεί η αγωγή της Oil One σε βάρος του δημάρχου. Και προσθέτει:
«Ως Βουλευτής Πειραιά, συμμέτοχος επί πολλές δεκαετίες στους αγώνες για τη γενικότερη περιβαλλοντική προστασία και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων  της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και ιδιαίτερα της πολύπαθης περιοχής της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου,
ενώνω και τη δική μου φωνή, με τη φωνή του Δημάρχου, της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών, καταδικάζοντας απερίφραστα την επιχειρούμενη ποινικοποίηση της ελεύθερης άσκησης των  αυτοδιοικητικών καθηκόντων τους και δικαιωμάτων τους»
«Η Περιφέρεια Πειραιά, με τη μέχρι πρόσφατα εκπροσώπησή της από τον αιρετό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, αλλά και ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, δια του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, προς τιμήν τους, έχουν λάβει προ πολλού σοβαρές και υπεύθυνες πρωτοβουλίες θεσμικού χαρακτήρα, για την επιστημονική και υπηρεσιακή διερεύνηση κάθε ρυπογόνου πηγής, που επιβαρύνει αρνητικά ή και μολύνει την ατμόσφαιρα της περιοχής και τον αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι.
Η εταιρεία Oil One όπως και άλλες εν δυνάμει ρυπογόνες εταιρείες που λειτουργούν με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις τους στην Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι, οφείλουν να συμβάλλουν με απόλυτη διαθεσιμότητα στην έρευνα αυτή.
Να συμβάλλουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ευρύτερη Πειραιώτικη κοινωνία και όχι να καταφεύγουν σε απαράδεκτες εκδικητικές μεθόδους τρομοκράτησης των κατοίκων και των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, μέθοδοι που μόνο ως προσπάθεια ακύρωσης της έρευνας μπορούν να ερμηνευτούν
», σημειώνει ο κ. Δρίτσας

@ (Σχόλιο) Είναι προφανές ότι η κατάθεση της αγωγής σηματοδοτεί μια σκλήρυνση της στάσης της εταιρείας απέναντι στον Δήμο και σε αυτό παίζει ρόλο και η κυβερνητική αλλαγή. Ο δήμαρχος τι λέει γι’ αυτό; Έχει παίξει ρόλο η κυβερνητική αλλαγή ή όχι;
Θα επανέλθουμε, όμως,….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις