Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Δύο εκδοχές για την αιτία που κατέθεσε αγωγή εναντίον του Χρ. Βρεττάκου η Oil One


Τρεις ακόμα δημόσιες παρεμβάσεις έγιναν υπέρ του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνα Χρήστου Βρεττάκου, ζητώντας την άμεση ανάκληση της σε βάρος του αγωγής της εταιρείας Oil One.
Πρόκειται για δηλώσεις των βουλευτών Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη και Γιάννη Ραγκούση και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.
Σ’ αυτές- ή τουλάχιστον στις περισσότερες- γίνεται, ταυτόχρονα, μια προσπάθεια διερεύνησης των κινήτρων της εταιρείας να προχωρήσει σε μια τέτοια ακραία κίνηση.
Από τις δηλώσεις της Νίνας Κασιμάτη και του Γιώργου Γαβρίλη προκύπτει ότι:
•    Ένα ενδεχόμενο κίνητρο να είναι η αντίληψη της εταιρείας ότι μπορούν αν ανατρέψουν τη διαμορφωμένη κατάσταση στη περιοχή των Λιπασμάτων.
«(…) ενδεχομένως να πιστεύουν ότι μπορούν αν ανατρέψουν την κατάκτηση των Λιπασμάτων και την διαδικασία απαλλοτρίωσης επαναφέροντας την περιοχή στην κατάσταση προ του 2015», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Γαβρίλης ενώ η κ. Κασιμάτη υπογράμμισε:
«(…) καλώ την Κυβέρνηση της ΝΔ να μη διανοηθεί να δημιουργήσει σχετικά τετελεσμένα στη Β’ Πειραιά μέσα από τον «αναπτυξιακό» νόμο που θα φέρει σε λίγες μέρες στη Βουλή, επιτρέποντας την επ’ αόριστον, πια, παραμονή των βιομηχανιών στην περιοχή μας, παρά την αλλαγή χρήσης γης. Θα εκτεθεί διεθνώς».
•    Δεύτερο ενδεχόμενο κίνητρο να είναι οι διενεργούμενες μετρήσεις και τα αποτελέσματά τους.
«Γιατί οι μετρήσεις είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα μπορούν να δώσουν απάντηση στο θέμα των οσμών», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κ. Γαβρίλης.
Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι οι μετρήσεις, που έχει αναθέσει στο Αστεροσκοπείο Αθηνών ο Δήμος Κερατσινίου δεν φαίνεται να έφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά το βασικό στόχο τους, τον εντοπισμό της πηγής της δυσοσμίας, που κατά διαστήματα «πνίγει» την περιοχή.
Ωστόσο, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες από τον «Δημόκριτο», που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προχωρήσει σε μεγαλύτερο βαθμό.
Τέλος, ο Γιάννης Ραγκούσης στη δήλωσή του υπογράμμισε μια άλλη παράμετρο της κίνησης της εταιρείας:
«Η απόφαση της εταιρείας να στραφεί κατά του Δημάρχου, είναι ασύμβατη με το σύγχρονο ρόλο και την αντίληψη κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να διακρίνει κάθε εταιρεία. Η Oil One οφείλει όχι μόνο να σταματήσει κάθε νομική ενέργεια αλλά, όπως και όλες οι άλλες εταιρείες στην περιοχή, πρέπει να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να εκλείψει αυτή η ανυπόφορη κατάσταση για τους κατοίκους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις