Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

"Ναι σε όλα" για στο master plan του ΟΛΠ αλλά με δύο αστερίσκους

«Πράσινο φως» σε όλα τα σχέδια του ΟΛΠ/ Cosco άναψε η Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), που συνεδρίασε, μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, στο Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά άφησε και δύο… αστερίσκους για επόμενη συνεδρίαση.
Όπως ανακοινώθηκε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης,
«η ΕΣΑΛ εξέτασε διεξοδικά το σχέδιο που πρότεινε η ΟΛΠ Α.Ε. και αποφάσισε την έγκριση του συνόλου του έργων του master plan, πλην δύο νέων έργων που προτάθηκαν τον Αύγουστο του 2019».
Πρόκειται για το έργο της κατασκευής και 4ης προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων, μέσα στον οικιστικό ιστό του Κερατσινίου, από το ύψος του «Σκλαβενίτη» μέχρι την Ιχθυόσκαλα και την επέκταση της προβλήτας του μόλου της ΔΕΗ, που θα χρησιμοποιηθεί για το car terminal.
Πρόκειται για δύο νέα έργα, για τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να ξεπεραστεί η πρόβλεψη του νόμου για να γίνει διαβούλευση, όπως ζητούσαν οι φορείς και γι’ αυτό αποφασίστηκε να δοθεί ένα 10ήμερο για τη διατύπωση απόψεων, ώστε στη συνέχεια να ληφθεί απόφαση και γι’ αυτά.

@ Να στοιχηματίσουμε ότι θα εγκριθούν και αυτά χωρίς…. συζήτηση; Αλήθεια, για το mall, που βαφτίζεται duty free ο Δήμος Πειραιά, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά και το ΕΒΕΠ έχουν να πουν τίποτα ή θα το… καταπιούν;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις