Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Τι θα μάθουμε την ερχόμενη εβδομάδα για τον Πύργο του Πειραιά. 9 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το Πύργο

Μέσα στην εβδομάδα… κληρώνει για τον πύργο- φάντασμα του Πειραιά.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου στο «Κανάλι 1» ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης την Πέμπτη 5/10 ή την Παρασκευή 6/10 αναμένεται να ανακηρυχτεί ο προσωρινός ανάδοχος του Πύργου.
Πρόκειται για μια κοινοπραξία, τη μοναδική που κατέθεσε προσφορά στο διαγωνισμό του Δήμου, η οποία αναλαμβάνει
τη δέσμευση να αποπερατώσει το μισοτελειωμένο πολυώροφο κτίσμα και να το αξιοποιήσει με διάφορες χρήσεις, πληρώνοντας στο Δήμο ετήσιο μίσθωμα, που δεν θα είναι λιγότερο από 900.000 €, όπως έχει αποκαλύψει ο δήμαρχος.
Ο ίδιος έχει πει, πρόσφατα, ότι το 22οροφο κτήριο θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια (!). Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο για η μισθωτική περίοδος μπορεί να φτάσει στα 99 χρόνια μόνο εάν πρόκειται για τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου.
Γι’ αυτό, προφανώς, μέσα στη πρόταση, που έχει γίνει περιλαμβάνεται και η λειτουργία ξενοδοχείου σε κάποιους ορόφους. Για τους υπόλοιπους προβλέπεται η λειτουργία γραφείων και εμπορικών καταστημάτων μόνο για τους δύο πρώτους ορόφους.
Σύμφωνα με το κ. Μώραλη το σχέδιο που έχει κατατεθεί προβλέπει τη ολοκλήρωση του έργου μέσα σε 32 μήνες, ώστε πριν από τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές να μπορούν να γίνουν τα εγκαίνια.

Για να διαβάσετε 9 βασικά πράγματα για τον Πύργο πατήστε εδώ


@ (Σχόλιο) Τι να πρωτοσχολιάσει κανένας; Ας προσπαθήσουμε, όμως, να κάνουμε εικόνα τα σχέδια για λειτουργία καταστημάτων στους δύο πρώτους ορόφους, ας πούμε γραφείων στους επόμενους και ξενοδοχείου στους τελευταίους. Πως θα λειτουργήσει όλο αυτό αδυνατούμε να το κατανοήσουμε, εκτός εάν η πρόβλεψη για ξενοδοχείο είναι για τα… μάτια.
Άλλη απορία: Το ενοίκιο θα παραμένει σταθερό για 99 χρόνια ή, όπως λογικά πρέπει, θα υπάρχει πρόβλεψη αύξησης και βάσει ποιου ποσοστού;
Προς το παρόν σταματάμε εδώ. Και περιμένουμε αναλυτικότερες ανακοινώσεις….
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις