Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Σύσκεψη για το παραεμπόριο στο Πειραιά με τα συνήθη... ευχολόγια και οι ενδιαφέρουσες απουσίες


Με εντατικοποίηση των δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά φιλοδοξεί ο Δήμος, ο εμπορικός κόσμος και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αντιμετωπίσουν το παραεμπόριο στον Πειραιά….
Αυτό, όπως έγινε γνωστό από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, σε μια ακόμα σύσκεψη (από τις…. άπειρες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια), που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πειραιά, με θέμα την πάταξη του παραεμπορίου στη πόλη.
Από το αναλυτικό δελτίο τύπου του Δήμου Πειραιά προκύπτει ότι
όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν (προφανώς) ότι πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο, χωρίς ν’ ακουστεί, ωστόσο, καμία συγκεκριμένη πρόταση πέρα από το ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία όλων των εμπλεκομένων…
Ενδιαφέρον παρουσιάζει, πάντως, η διαπίστωση του παριστάμενου συμβούλου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Γαλιάτσου ότι οι επιχειρήσεις- σκούπα δεν βοηθούν στην εξάλειξη του παραεμπορίου. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση του ΕΣΠ, αποφασίστηκε τελικά να εντατικοποιηθεί η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας, δηλαδή οι επιχειρήσεις- σκούπα!
Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της σύσκεψης ήταν οι παρουσίες και οι…. απουσίες. Έτσι, διαβάζουμε ότι συμμετείχαν οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος και Γιάννης Μελάς και προφανώς απουσίαζαν (εάν κλήθηκαν….) οι άλλοι τρεις βουλευτές του ίδιου κόμματος και ο βουλευτής Α Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.
Επίσης, όπως διαβάζουμε συμμετείχε ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Β. Θώδος αλλά απουσίαζε (είχε κληθεί;) ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Βλαχάκος.
Τέλος, δεν φαίνεται να συμμετείχε και κανένας άλλος αντιδήμαρχος αλλά ούτε και εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά (είχε κληθεί η Περιφέρεια ή θεωρήθηκε περιττό;).

@ (Σχόλιο) Με τέτοιου επικοινωνιακού τύπου συσκέψεις όχι το πρόβλημα του παραεμπορίου δεν λύνεται αλλά ούτε και το πιο απλό θέμα…
.
Α, ναι, φαίνεται συζητήθηκε και το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, αλλά εκεί πια ούτε συμπέρασμα δεν υπήρξε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις