Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ

Τεχνοκράτης, από τα… σπλάχνα της Cosco Shipping, είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ/Cosco, που ανέλαβε, τις τελευταίες μέρες τα καθήκοντά του και είχε, τη Δευτέρα, τη πρώτη επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.
Ο κ. Yu Zenggang (俞曾港) γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1963 και
διανύει το 56ο έτος της ηλικίας του και πήρε το πτυχίο του ως μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Wuhan ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο China Europe International Business School.
Στη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε σε διάφορες ναυτιλιακές εταιρείες στη Σαγκάη, το μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας, μέχρι που εντάχθηκε στο στελεχιακό δυναμικό της China Shipping και αναδείχθηκε στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας της ενώ από το 2015 μετά τη συγχώνευση της China Shipping τη Cosco Shipping εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας Cosco Shipping.
Ο κ. Yu που πήρε τη θέση του συμπατριώτη κ. Fu έχει γνώση της ευρωπαϊκής πραγματικότητας και θεωρείται ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο σχέδιο της ηγεσίας του ΚΚ Κίνας για την προώθηση της εθνικής τους στρατηγικής μέσω του Δρόμου του Μεταξιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις