Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Το νέο σχέδια για το λιμάνι «πνίγει» με νέα προβλήτα το Κερατσίνι- Το duty free 10 φορές μεγαλύτερο του αεροδρόμιου!

«Πνίγει» Κερατσίνι- Δραπετσώνα και βάζει από το… παράθυρο την δημιουργία εμπορικού πολυχώρου (mall) το αναθεωρημένο master plan του ΟΛΠ/Cosco.
Τα βασικά στοιχεία του νέου επιχειρησιακού σχεδίου αποκαλύφθηκαν με ανακοίνωση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλη Κορκίδη και παρουσιάστηκαν από το Pireas2day (για να διαβάσετε τη σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ).
Κυρίαρχο σημείο αποτελεί η κατασκευή 4ης προβλήτας για τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, η οποία σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Pireas2day προγραμματίζεται να κατασκευαστεί
στον χώρο του λιμανιού απέναντι από τον «Σκλαβενίτη», στη διασταύρωση των οδών Δημοκρατίας και Σαλαμίνας, στο Ικόνιο.
Η νέα προβλήτα θα εξοπλιστεί με νέες μεγάλες γερανογέφυρες, που μαζί με τα κοντέινερ, που θα συγκεντρώνονται θα «πνίξουν» την περιοχή.
Παράλληλα, θ’ αυξηθεί ακόμα περισσότερο η κίνηση βαρέων οχημάτων (νταλίκες) ενώ θα έχει ξεκινήσει να λειτουργεί σε παρακείμενο χώρο το νέο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου, που κατασκευάζεται.
Προφανώς αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η λειτουργία Κέντρου Υγείας για κατοίκους της πόλης μέσα σε εμπορευματική ζώνη, όπως μετατρέπει ο ΟΛΠ, το Νέο Ικόνιο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι:
Σύμφωνα με τον ίδιο σχεδιασμό τα οχηματαγωγά πλοία, που εξυπηρετούνται σήμερα στην μικρή υπάρχουσα προβλήτα θα μεταφερθούν προς την περιοχή της ΔΕΗ Κερατσινίου.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή του car terminal, κοντά στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, έχει προβλεφθεί η κατασκευή πολυώροφου χώρου στάθμευσης των μεταφερόμενων οχημάτων.
Κατά μια εκδοχή, που δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν, για την αναβάθμιση του car terminal θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρόσδεσης πλοίων η προβλήτα μπροστά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ Κερατσινίου, πράγμα που εάν γίνει θα «πνίξει» το λιμανάκι ερασιτεχνών αλιέων και εφόσον απαιτηθεί με επιχωματώσεις θα επεκταθούν οι υπάρχουσες προβλήτες, ίσως προς το Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Το duty free του λιμανιού 10 φορές μεγαλύτερο από το "Ελ. Βενιζέλος"!
 



Το δεύτερο μεγάλο θέμα του αναθεωρημένου master plan αποτελεί η δημιουργία του mall στο Παλατάκι.
Περιέργως ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την απάλειψη της της πρόβλεψης κατασκευής mall εντός του λιμανιού σε έκταση 44.000 τ.μ. και την δημιουργία «duty free shops», αντίστοιχα με τα terminal των αεροδρομίων.
Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε ότι «οι εμπορικές χρήσεις περιορίζονται κατά το ήμισυ», δηλαδή σε 22.000 τ.μ.
Το Pireas2day επεσήμανε από τη πρώτη στιγμή ότι μπορεί η έκταση να περιορίστηκε αλλά στην ουσία πρόκειται και πάλι για ένα θηριώδες mall, που «βαφτίζεται» «duty free shops». Αυτό επιβεβαιώνεται ότι το γεγονός ότι θα είναι 10 φορές μεγαλύτερο σε έκταση από τον αντίστοιχο χώρο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»!
Όπως διαβάσαμε στο διαδίκτυο (για να διαβάσετε μια από τις πολλές σχετικές αναρτήσεις πατήστε εδώ) μετά τη τελευταία διαμόρφωση του χώρου που έγινε το 2017 «οι εμπορικοί χώροι της ζώνης αφορολογήτων ειδών του αεροδρομίου των Αθηνών» επεκτάθηκαν κατά 32% και έχουν πλέον συνολική έκταση 2.026 τ.μ.!
Δηλαδή, το λιμάνι με τη πολύ μικρότερη κίνηση σε σχέση με το διεθνές αεροδρόμιο θα έχει 10 φορές περισσότερες σε έκταση εμπορικές χρήσεις....

@ Οι δήμαρχοι Πειραιά, Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος τι λένε για όλα αυτά; Θα έχουν ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις τους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις