Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Πυρκαγιές στο Κατράκειο και στο Σελεπίτσαρι- Εκκενώθηκε το πάρκο στο Σελεπίτσαρι- Σβήστηκαν οι φωτιές


Η φωτιά στο Σελεπίτσαρι
Δύο φωτιές ξέσπασαν, το απόγευμα της Πέμπτης 4/7, σε θαμνώδεις εκτάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου Θέατρου, στη Νίκαια και στο Σελεπίτσαρι, αντίστοιχα.
Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στον
περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου, κοντά στο Κέντρο της Άρσης Βαρών. Αμέσως, έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με επικεφαλής τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ι. Σταμούλη ενώ επιτόπου έσπευσε και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.
Χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και κατασβέστηκε. Ωστόσο, την ίδια περίπου ώρα μια άλλη φωτιά εκδηλώθηκε στον απέναντι λόφο του Σελεπίτσαρι.
Λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων η φωτιά άρχισε να κατευθύνεται προς το πάρκο, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν πολύς κόσμος και μικρά παιδιά αναζητώντας δροσιά.
Το σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά κοντά στο Κατράκειο
Για ν’ αποτραπεί οποιοσδήποτε κίνδυνος ο διοικητής της Πυροσβεστικής σε συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη και στελέχη της δημοτικής αρχής Κερατσινίου- Δραπετσώνας αποφάσισε την εκκένωση του πάρκου. Παράλληλα, όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις στράφηκαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Ευτυχώς, πριν αρχίσει να παίρνει πιο επικίνδυνες διαστάσεις η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και αργότερα κατασβέστηκε. Ωστόσο, δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν, μέχρι αργά το βράδυ, για να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες και να προληφθεί ενδεχόμενη αναζωπύρωση.
Προανάκριση για τα αίτια των δύο πυρκαγιών θα διενεργήσει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις